Baner
Baner
Kalkulator za obračun poreza i doprinosa za paušalce
E-Izdavaštvo - Autorski članci
Napisao Ljubiša Lazarević   
utorak, 19 jul 2011 19:28

Postavljen je još jedan kalkulator - Kalkulator za obračun poreza i doprinosa za paušalce.

Opširnije...
 
Kalkulator za obračun plate
E-Izdavaštvo - Autorski članci
Napisao Ljubiša Lazarević   
petak, 15 jul 2011 12:43

Obaveštavamo čitaoce da smo na našim internet stranama postavili Kalkulator za obračun plate.

Opširnije...
 
Prijava za elektronsko poslovanje
E-Izdavaštvo - Autorski članci
Napisao Ljubiša Lazarević   
četvrtak, 05 maj 2011 14:35

U cilju ispunjenja formalnih uslova za omogućavanje elektronskog poslovanja sa korisnicima, Poreska uprava je počela sa slanjem praznih obrazaca Prijava za elektronsko poslovanje (obrazac PEP) sa uputstvom kako ga popuniti.

Kako je navedeno, popunjen, potpisan i pečatiran obrazac PEP treba dostaviti odgovarajućoj organizacionoj jedinici Poreske uprave počev od 09.05.2011. godine.

Opširnije...
 
Elektronski potpis i dostavljanje poreskih prijava elektronskim putem
E-Izdavaštvo - Autorski članci
Napisao Ljubiša Lazarević   
sreda, 19 januar 2011 15:55

U skorije vreme učestale su najave u vezi sa korišćenjem elektronskog potpisa za potpisivanje i dostavljanje poreskih prijava i druge dokumentacije Poreskoj upravi.

Naime, izgleda kao da se želi stvoriti zabuna, pre svega među računovođama i knjigovođama, oko ovog zaista novog načina komunikacije sa državnom upravom, pa i sa Poreskom upravom. Računovođe i knjigovođe su u ovih 10 godina tzv. tranzicije izneli i dalje nose svoj, ne mali, deo promena (nekad opravdanih, a nekad preteranih), te je ovaj članak namenjen pre svega njima.

Želja mi je da posavetujem računovođe da ne žure sa dobijanjem elektronskog potpisa (tj. sa dobijanjem kvalifikovanog elektronskog sertifikata koji služi za elektronsko potpisivanje), već da dobro odmere od kog ovlašćenog lica će zatražiti izdavanje sertifikata. U ovom trenutku postoji 4 zvanično sertifikovana tela.

Opširnije...
 
Intervju: Ljubiša Lazarević, diplomirani ekonomista, o pravnom aspektu freelancinga
E-Izdavaštvo - Autorski članci
četvrtak, 28 oktobar 2010 10:21

Objavljen 14. maja 2010 www.berzica.com

Mena Consulting jedna je od retkih kompanija čija je misija da izgradi i unapredi krug stabilnih poslovnih partnera u oblasti poslovnog, poreskog, i pravnog savetovanja za mala i srednja preduzeća. Kompaniju predstavlja tim mladih i obrazovanih ljudi okrenutih ka promenama i novim pravcima u ekonomiji i načinu poslovanja. Drugim rečima, ukoliko imate nedoumica i pitanja u vezi pravnog aspekta freelancing poslovanja, obratite se Mena Consalting timu, jer onu su spremni da vam pruže sve potrebne odgovore.

Ljubiša Lazarević je vlasnik i osnivač ove kompanije. Rođen je 1976. godine u Beogradu gde je odrastao i završio školovanje. Diplomirao je na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Beogradu 2000. godine.

U ovom intervjuu saznaćete više o njemu i njegovom radu, kao i o osnovnim ciljevima i zadacima Mena Consalting-a.

Opširnije...
 
<< Početak < Prethodna 1 2 3 4 Sledeća > Kraj >>

Strana 3 od 4
Joomla templates by a4joomla