Baner
Baner
Klasifikacija delatnosti - Sektor I - Usluge smeštaja i ishrane
E-Izdavaštvo - Komentari propisa

 

Sektor obuhvata pružanje usluge smeštaja za kraći boravak posetilaca i drugih putnika, kao i pripremanje kompletnih obroka i pića za neposredno konzumiranje. Obim i vrsta dopunskih usluga u ovom sektoru mogu se u velikoj meri razlikovati.

 

Opširnije...
 
Klasifikacija delatnosti - Sektor J - Informisanje i komunikacije
E-Izdavaštvo - Komentari propisa

 

Obuhvata proizvodnju i distribuciju informacija i kulturnih sadržaja. Obezbeđuje sredstva za prenos ili distribuciju ovih proizvoda, kao i podataka ili komunikacija. Obuhvata delatnost informacione tehnologije i obrade podataka i pružanje ostalih informacionih usluga.

Opširnije...
 
Klasifikacija delatnosti - Sektor K - Finansijske delatnosti i delatnost osiguranja
E-Izdavaštvo - Komentari propisa


Obuhvata finansijske usluge, uključujući usluge osiguranja, reosiguranja, penzijskih fondova i pomoćne delatnosti u vršenju finansijskih usluga. Takođe obuhvata i delatnost holding kompanija, delatnost povereničkih fondova (trastova), investicionih fondova i sličnih finansijskih entiteta.

 

Opširnije...
 
Klasifikacija delatnosti - Sektor L - Poslovanje nekretninama
E-Izdavaštvo - Komentari propisa


Obuhvata usluge zakupodavaca, agenata ili posrednika u jednoj ili više delatnosti: prodaji ili kupovini nekretnina, iznajmljivanju nekretnina i pružanju drugih usluga u vezi s nekretninama.

Opširnije...
 
Klasifikacija delatnosti - Sektor M - Stručne, naučne, inovacione i tehničke delatnosti
E-Izdavaštvo - Komentari propisa

 

Obuhvata specijalizovane stručne, naučne, inovacione i tehničke delatnosti. Da bi se one mogle obavljati, neophodan je visok stepen obučenosti, posedovanje specijalizovanih znanja i stručnosti, koje se korisnicima stavljaju na raspolaganje.

Opširnije...
 
Klasifikacija delatnosti - Sektor N - Administrativne i pomoćne uslužne delatnosti
E-Izdavaštvo - Komentari propisa

 

Ovaj sektor obuhvata raznovrsne delatnosti kojima se podržava poslovanje ekonomskih subjekata. Od delatnosti u sektoru M razlikuju se po tome što njihova glavna svrha nije prenošenje specijalizovanih znanja.

 

Opširnije...
 
Klasifikacija delatnosti - Sektor O - Državna uprava i odbrana; Obavezno socijalno osiguranje
E-Izdavaštvo - Komentari propisa

 

Obuhvata aktivnosti državne uprave koje obavlja državna administracija. Obuhvata donošenje zakona i sudsko tumačenje zakona i odgovarajućih propisa, kao i realizovanje programa koji su zasnovani na tim zakonima i propisima, zakonodavnu vlast, oporezivanje, narodnu odbranu, javni red i bezbednost, imigracione usluge, spoljne poslove i obavljanje poslove državne uprave. Ovaj sektor takođe obuhvata obavezno socijalno osiguranje.

Opširnije...
 
<< Početak < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sledeća > Kraj >>

Strana 8 od 10
Joomla templates by a4joomla