Банер
Банер
Србија остварила напредак на листи Светске банке и ИФЦ-а (листа Доинг бусинесс)
Вести
среда, 24 октобар 2012 09:17

Извор: Агенција за привредне регистре

Светска банка и Међународна финансијска корпорацијиа (ИФЦ) данас су објавиле "Извештај о пословању 2013". На глобалној листи која мери лакоћу пословања у 185 земаља света, Србија је остварила скок са прошлогодишњег 95. на 86. место, нашавши се међу десет економија које су спровеле највећи број реформи. Позиција Србије унапређена је за 9 места захваљујући помаку у три области: оснивање предузећа, спровођење уговора и решавање питања несолвентности.

Опширније...
 
Дужи рок спасава фирме?
Вести
понедељак, 22 октобар 2012 10:07

Извор: Вечерње новости

Нагло увођење рокова плаћања на 60 дана могло би да угрози многа предузећа. Угрожен опстанак 30.000 предузећа и 150.000 радника.

Принудно кредитирање, вишемесечно чекање на наплату, већ годинама мучи српска предузећа. Влада спрема закон који би ограничио рокове плаћање на 60 дана, али привредници упозоравају да би његова примена могла хиљаде радника да остави без посла.

Опширније...
 
Повољнији кредити и помоћ женама предузетницама
Вести
понедељак, 22 октобар 2012 09:37

Извор: Министарство финансија и привреде

Посебна саветница у Министарству финансија и привреде Драгијана Радоњић-Петровић најавила је данас подршку женском предузетништву, кроз повољније кредите Фонда за развој, али и нефинансијске мере, попут обука, помоћи у изради бизнис планова, говорећи о резултатима студије о предузетништву жена у Србији.

Опширније...
 
Бесплатан семинар за рачуновође
Вести
понедељак, 22 октобар 2012 09:11

Извор: Управа за спречавање прања новца

Управа за спречавање прања новца, уз подршку МОЛИ пројекта у Србији, организује семинар о примени прописа о спречавању прања новца и финансирања тероризма од стране рачуновођа.

Опширније...
 
Пореска управа - Обавештење мењачима
Вести
петак, 19 октобар 2012 13:32

Извор: Пореска управа

Пореска управа је у вези са преузимањем надлежности Девизног инспектората издала Обавештење мењачима које овде преносимо:

Опширније...
 
Измене Закона о девизном пословању
Вести
петак, 19 октобар 2012 08:52

Извор: Тањуг / Б92

Београд -- Нови закон о девизном пословању, који ће значајно поспешити електронску трговину преко Интернета, биће усвојен крајем новембра.

Како је најавио државни секретар у Министарству финансија и привреде Влајко Сенић, законски нацрт у јавној расправи и током новембра биће упућен у скупштинску процедуру, после које убрзо следи усвајање и ступање на снагу.

Опширније...
 
Фонд за развој нуди рефинансирање зајмова - Кредити за женско предузетништво
Вести
четвртак, 18 октобар 2012 19:51

Извор: Вечерње новости

Фонд за развој креће у рефинансирање кредита које су фирме узеле код пословних банака. Планирају пласман кредита уз камату од свега четири одсто.

Ускоро би, бар према најавама Фонда за развој, ова институција могла да крене у рефинансирање кредита које су фирме узеле код пословних банака. Да ће овај програм за предузећа бити посебно атрактиван говори податак да Фонд за развој у наредној години планира пласман кредита уз камату од свега четири одсто. Тренутно је, како подсећа директорка Фонда за развој Слађана Бацковић, камата на зајам ове институције максималних 4,5 одсто.

Опширније...
 
<< Почетак < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следећа > Крај >>

Страна 8 од 44
Јоомла templateс бy а4јоомла