Банер
Банер
Порез на трансфере у пореске рајеве
Вести
уторак, 16 октобар 2012 14:04

Извор: Бета / Б92

Минстар финансија и привреде Србије Млађан Динкић изјавио је да ће увести опорезивање трансакција у такозване "пореске рајеве".

Динкић је на представљању Беле књига Савета страних инвеститора (ФИЦ) Србије прецизирао да ће бити уведен порез по одбитку за трансфере у пореске рајеве и да ће та пореска стопа највероватних износити 30 одсто.

У оквиру пореске реформе, додао је он, биће уведено и опорезивање некоришћеног пољопривредног и градског земљишта.

Србија губи огромне приходе због великих површина необрадјиваног земљишта, истакао је Динкић и додао да ће они који поседују пољопривредно земљиште, а не обрадјују га или га не рентирају - морати да плате порез.

Опширније...
 
Најављена реформа паушалног опорезивања
Вести
уторак, 16 октобар 2012 13:29

Извор: Тањуг / Б92

Београд -- Министар финансија Млађан Динкић најавио је измене више законских прописа међу којима и закон о акцизама, реформу паушалног опорезивања, пореза на имовину.

Динкић је рекао да ће у наредној години бити урађен нов закон о акцизама који ће предвидети петогодишњи темпо акциза како би дуванска индустрија имала јасан план пословања.

Он је додао да је у плану и реформа паушалног опорезивања како би се плаћао порез на имовину, паушални порез и порез и допринос на плате, а не као до сада мноштво разних пореза.

Опширније...
 
Престао са радом Девизни инспекторат - Престала обавеза вођења контролника у спољнотрговинском пословању
Вести
понедељак, 15 октобар 2012 19:57

Извор: Министарство финансија и привреде

Поводом престанка рада Девизног инспектората Министарство финансија и привреде издало је важно саопштење, које преносимо у наставку.

Законом о изменама и допунама закона о пореском поступку и пореској администрацији („Службени гласник РС“, број 93/2012), који ступа на снагу дана 6. октобра 2012. године, прописано је да даном ступања на снагу овог закона престаје са радом Девизни инспекторат образован Законом о девизном пословању („Службени гласник РС“, бр. 62/06 и 31/11).

Опширније...
 
Исплаћено више пензија него плата
Вести
понедељак, 15 октобар 2012 20:22

Извор: Пресс / Б92

Београд -- Статистика потврђује да у Србији има више запослених него пензионера, али је у ове године живот демантовао статистику, јер је исплаћено више пензија него плата.

До оваквог чудног заплета дошло је зато што огроман број радника не добија редовно плату, па су на 1,68 милиона исплаћених пензијских чекова биле свега 1,63 зараде, пише Прес.

Стручњаци кажу да овакви подаци не треба да нас изненађују, јер је због кризе све више предузећа која не могу редовно да исплаћују запослене.

Опширније...
 
Пореска управа објавила спискове највећих дужника - правних лица и предузетника
Вести
понедељак, 15 октобар 2012 20:12

Извор: Пореска управа

Пореска управа је објавила списак 500 највећих дужника - правних лица и списак 500 највећих дужника - предузетника, закључно са 30.09.2012. године.

Опширније...
 
Руска рубља уведена на листу валута које се купују и продају на девизном тржишту
Вести
уторак, 09 октобар 2012 13:23

Извор: Народна банка Србије

Усвајањем Одлуке о врстама девиза и ефективног страног новца које се купују и продају на девизном тржишту на данашњој седници Извршног одбора Народне банке Србије, руска рубља ће се наћи на листи девиза и ефективног страног новца којима банке могу да тргују, као и на листи ефективног страног новца које овлашћени мењачи могу да купују и продају.

Опширније...
 
Министарство објавило јавни конкурс за избор 173 директора филијала и експозитура Пореске управе
Вести
уторак, 09 октобар 2012 14:22

Извор: Министарство финансија и привреде

Министарство финансија и привреде објавило је данас јавни конкурс за избор 173 директора филијала и експозитура Пореске управе у Србији. За наведена радна места могу се пријавити и стручњаци ван Пореске управе, а за кандидате ће бити организовани одговарајући тестови способности и знања, као и интервјуи са оним кандидатима који буду имали најбоље резултате на тестовима.

Опширније...
 
<< Почетак < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следећа > Крај >>

Страна 9 од 44
Јоомла templateс бy а4јоомла