Baner
Baner
Registracija društva sa ograničenom odgovornošću elektronskim putem
petak, 20 mart 2020 18:28

Usled izmenjenih okolnosti zbog uvođenja vanrednog stanja, spremni smo da ponudimo uslugu pomoći u postupku registracije DOO-a elektronskim putem. To možemo ponuditi samo u slučaju kada je osnivač domaće fizičko lice (obavezno posedovanje „e-potpisa“ tj. kvalifikovanog elektronskog sertifikata od strane osnivača i od strane direktora, ako se radi o dve različite osobe).

Možemo da ponudimo sledeće usluge:

 • Priprema Akta o osnivanju jednočlanog društva sa ograničenom odgovornošću
 • Priprema Zahteva za e-registraciju DOO u Agenciji za privredne registre (APR)
 • Stručno tehničku pomoć prilikom potpisivnja i podnošenja Zahteva za e-registraciju DOO.
 • Preuzimanje rešenja o registracji društva sa ograničenom odgovornošću sa portala APR u elektronskom obliku
 • Preuzimanje potvrde o dodeljivanju PIB-a u elektronskom obliku
 • Priprema zahteva za upis u Evidenciju stvarnih vlasnika pri APR-u i stručno tehnička pomoć prilikom podnošenja istog
 • Pomoć i podrška na daljinu u vezi sa tehničkim aspektima navedenih stavki

Dodatno možemo ponuditi i:

 • Podnošenje poreskih prijava Poreskoj upravi (elektronskim putem)
  • Podnošenje PDP prijave radi utvrđivanja akontacije poreza na dobit
  • Podnošenje prijave PEP-IPJ (Evidencija izdvojenih poslovnih jedinica privrednih subjekata i skladišta) – u slučaju da postoji takva potreba
 • Podnošenje propisanih prijava za Lokalnu poresku administraciju
  • Podnošenje prijave KT  - Prijava za utvrđivanje lokalne komunalne takse za isticanje firme na poslovnom prostoru – u slučaju kada je to tehnički moguće

U slučaju da je pravno i tehnički moguće, možemo ponuditi i pomoć za:

 • Pravni osnov korišćenja sedišta
 • Poslovi prijave na socijalno osiguranje osnivača, direktora i zaposlenih

Sve navedene aktivnosti podrazumevaju da nema fizčkog kontakta sa strankom, niti našeg fizičkog kontakta sa bilo kim. Ukoliko to nije moguće u konkretnoj situaciji, tada nismo u mogućnosti da damo ponudu.

Kako se ovaj poslovni odnos uspostavlja bez fizičkog prisustva strane, primenjuju se pojačane radnje i mere poznavanja i praćenja stranke u skladu sa Zakonom o sprečavanju pranja novca i finansiranja terorizma. To, između ostalog, znači da pre davanja ponude stranka mora da dostavi sve tražene podatke i dokumentaciju u vezi sa svojim identitetom, statusom funkcionera, podaci o kvalifikovanom elektronskom sertifikatu i druge podatke. Ukoliko se ne dostave svi podaci koje tražimo, davanje ponude je nemoguće.

Nakon davanja ponude, potpisuje se ugovor.

Plaćanje se vrši 100% unapred.

Sve navedeno se ne smatra ponudom, već pozivom za dostavu ponude.

Ukoliko ste zainteresovani možete nas kontaktirati isključivo putem imejl adrese Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli

Poslednje ažurirano petak, 20 mart 2020 18:37
 

 
PDV prijava od 01. jula isključivo elektronski
Vesti
petak, 27 jun 2014 08:58

Prenosimo saopštenje Poreske uprave u vezi sa elektronskim podnošenjem PDV prijave:


Poštovani obveznici,

Podsećamo vas da od 1. jula PDV prijave se podnose isključivo u elektronskom obliku. Podnošenje PDV prijave u elektronskom obliku, izuzev izmenjene prijave, je i do sada bilo moguće. Kako bi omogućili potpun prelazak na elektronsko podnošenje, bilo je neophodno da se u obrascu prijave dodaju određena polja.

Opširnije...
 
Izmenjen Pravilnik o transfernim cenama – izmene se primenjuju i za 2013. godinu
Vesti
ponedeljak, 03 februar 2014 16:52

U „Službenom glasniku RS“ br. 8/14 od 29.01.2014. objavljen je Pravilnik o izmenama i dopunama Pravilnika  o transfernim cenama i metodama koje se po principu „van dohvata ruke” primenjuju kod utvrđivanja cene transakcija među povezanim licima (u daljem tekstu: Pravilnik o transfernim cenama), koji je stupio na snagu 30. januara 2014, a koji koje se primenjuje i na sastavljanje poreskog bilansa za 2013. god.

Opširnije...
 
 
Razvrstavanje pravnih lica prema novom Zakonu o računovodstvu
Vesti
sreda, 29 januar 2014 20:46

Agencija za privredne registre (APR) obaveštava sve zainteresovane korisnike da se, u skladu sa prelaznim i završnim odredbama novog Zakona o računovodstvu („Sl. glasnik RS“, broj 62/2013), koji je na snazi od 24. jula 2013. godine, samo pojedine odredbe istog odnose na finansijske izveštaje za 2013. godinu. Shodno tome, pravna lica se po podacima iz finansijskih izveštaja za 2013. godinu razvrstavaju na osnovu člana 6. novog Zakona u četiri kategorije i to: mikro, mala, srednja i velika, umesto dosadašnje tri (mala, srednja i velika).

Opširnije...
 
Poreska uprava: Obaveštenje u vezi sa oporezivanjem registrovanih poljoprivrednih gazdinstava u 2014. godini
Vesti
petak, 13 decembar 2013 12:23

U cilju obaveštavanja obveznika koji ostvaruju prihodeobavljanjem delatnosti poljoprivrede i šumarstva, odnosno prihode od poljoprivrednih i šumskih proizvoda, a imajući u vidu da su se pojavila pitanja i nejasnoće u vezi obaveze vođenja poslovnih knjiga navedene kategorije poreskih obveznika, kao i ostvarivanja prava na paušalno oporezivanje, Poreska uprava daje sledeće objašnjenje:

Opširnije...
 
<< Početak < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sledeća > Kraj >>

Strana 1 od 44
Joomla templates by a4joomla