Vesti


Šta sadrže izmene poreskih propisa 2013. godine
Vesti
četvrtak, 23 maj 2013 15:26

Beograd -- Zakonske izmene o kojima će sutra raspravljati republički parlament, prema rečima ministra Mlađana Dinkića, rasteretiće privredu za četiri milijarde dinara.

Set izmena poreskih zakona donosi novine u oporezivanju zarada i imovine, naplati doprinosa za penzijsko i invalidsko osiguranje, poreske olakšice za ulaganje u razvoj, prelazak na elektronsko podnošenje poreskih prijava u 2014. godini, i obavezu plaćanja akcize na biogoriva i biotečnosti.

Opširnije...
 
Overa knjižica i bez izabranog lekara
Vesti
četvrtak, 23 maj 2013 15:19

Ustavni sud stavio van snagu odluku da je za overu zdravstvene knjižice neophodno imati izabranog lekara.

Ustavni sud doneo je privremenu meru o zabrani primene osporenih odredbi Zakona o zdravstvenom osiguranju kojima je propisano da osiguranik mora da izabere lekara da bi overio zdravstvenu knjižicu, odnosno da bi imao pravo na zdravstvenu zaštitu, do donošenja konačne odluke o oceni ustavnosti Zakona.

Opširnije...
 
Informacija o stanju na poreskim računima i preko portala ePorezi
Vesti
Napisao Ljubiša Lazarević   
četvrtak, 16 maj 2013 13:52

Poreski obveznici koji su prijavljeni za elektronsko poslovanje i poseduju digitalni sertifikat od sada upit stanja na poreskim računima mogu dobiti i posredstvom servisa Poreske uprave za elektronsko podnošenje poreskih prijava.

Opširnije...
 
Nove usluge APR-a: besplatna registracija internet i elektronske adrese za prijem pošte
Vesti
četvrtak, 16 maj 2013 13:23

Agencija za privredne registre (APR) od 1. maja 2013. godine pruža mogućnost besplatne registracije elektronske adrese za prijem pošte, internet adrese i kontakt podatake. Ovi podaci biće objavljeni na zvaničnoj internet stranici APR-a, uz ostale registrovane podatke o privrednom društvu ili preduzetniku.

Opširnije...
 
Najava: Povećava se limit za paušalno oporezivanje sa 3 na 6 miliona dinara
Vesti
četvrtak, 07 mart 2013 13:43

Ministar finansija i privrede Mlađan Dinkić najavio je danas da bi u aprilu trebalo da počne realizacija Programa podrške malim preduzećima i zanatlijama kroz davanje bespovratnih sredstava za investicije, odnosno kupovinu alata i opreme.

Dinkić je, posle redovnog tromesečnog sastanka sa predstavnicima preduzetnika i zanatlija, istakao da je za taj program obezbeđeno 100 miliona dinara za početak, i da će sredstva biti povećana ako tražnja bude velika.

Opširnije...
 
<< Početak < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sledeća > Kraj >>

Strana 4 od 61
Joomla templates by a4joomla