Vesti


Besplatan seminar za računovođe
Vesti
ponedeljak, 22 oktobar 2012 09:11

Izvor: Uprava za sprečavanje pranja novca

Uprava za sprečavanje pranja novca, uz podršku MOLI projekta u Srbiji, organizuje seminar o primeni propisa o sprečavanju pranja novca i finansiranja terorizma od strane računovođa.

Opširnije...
 
Poreska uprava - Obaveštenje menjačima
Vesti
petak, 19 oktobar 2012 13:32

Izvor: Poreska uprava

Poreska uprava je u vezi sa preuzimanjem nadležnosti Deviznog inspektorata izdala Obaveštenje menjačima koje ovde prenosimo:

Opširnije...
 
Izmene Zakona o deviznom poslovanju
Vesti
petak, 19 oktobar 2012 08:52

Izvor: Tanjug / B92

Beograd -- Novi zakon o deviznom poslovanju, koji će značajno pospešiti elektronsku trgovinu preko Interneta, biće usvojen krajem novembra.

Kako je najavio državni sekretar u Ministarstvu finansija i privrede Vlajko Senić, zakonski nacrt u javnoj raspravi i tokom novembra biće upućen u skupštinsku proceduru, posle koje ubrzo sledi usvajanje i stupanje na snagu.

Opširnije...
 
Fond za razvoj nudi refinansiranje zajmova - Krediti za žensko preduzetništvo
Vesti
četvrtak, 18 oktobar 2012 19:51

Izvor: Večernje novosti

Fond za razvoj kreće u refinansiranje kredita koje su firme uzele kod poslovnih banaka. Planiraju plasman kredita uz kamatu od svega četiri odsto.

Uskoro bi, bar prema najavama Fonda za razvoj, ova institucija mogla da krene u refinansiranje kredita koje su firme uzele kod poslovnih banaka. Da će ovaj program za preduzeća biti posebno atraktivan govori podatak da Fond za razvoj u narednoj godini planira plasman kredita uz kamatu od svega četiri odsto. Trenutno je, kako podseća direktorka Fonda za razvoj Slađana Backović, kamata na zajam ove institucije maksimalnih 4,5 odsto.

Opširnije...
 
Porez na transfere u poreske rajeve
Vesti
utorak, 16 oktobar 2012 14:04

Izvor: Beta / B92

Minstar finansija i privrede Srbije Mlađan Dinkić izjavio je da će uvesti oporezivanje transakcija u takozvane "poreske rajeve".

Dinkić je na predstavljanju Bele knjiga Saveta stranih investitora (FIC) Srbije precizirao da će biti uveden porez po odbitku za transfere u poreske rajeve i da će ta poreska stopa najverovatnih iznositi 30 odsto.

U okviru poreske reforme, dodao je on, biće uvedeno i oporezivanje nekorišćenog poljoprivrednog i gradskog zemljišta.

Srbija gubi ogromne prihode zbog velikih površina neobradjivanog zemljišta, istakao je Dinkić i dodao da će oni koji poseduju poljoprivredno zemljište, a ne obradjuju ga ili ga ne rentiraju - morati da plate porez.

Opširnije...
 
<< Početak < Prethodna 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Sledeća > Kraj >>

Strana 11 od 61
Joomla templates by a4joomla