Baner
Baner
Porez na transfere u poreske rajeve
Vesti
utorak, 16 oktobar 2012 14:04

Izvor: Beta / B92

Minstar finansija i privrede Srbije Mlađan Dinkić izjavio je da će uvesti oporezivanje transakcija u takozvane "poreske rajeve".

Dinkić je na predstavljanju Bele knjiga Saveta stranih investitora (FIC) Srbije precizirao da će biti uveden porez po odbitku za transfere u poreske rajeve i da će ta poreska stopa najverovatnih iznositi 30 odsto.

U okviru poreske reforme, dodao je on, biće uvedeno i oporezivanje nekorišćenog poljoprivrednog i gradskog zemljišta.

Srbija gubi ogromne prihode zbog velikih površina neobradjivanog zemljišta, istakao je Dinkić i dodao da će oni koji poseduju poljoprivredno zemljište, a ne obradjuju ga ili ga ne rentiraju - morati da plate porez.

Opširnije...
 
Najavljena reforma paušalnog oporezivanja
Vesti
utorak, 16 oktobar 2012 13:29

Izvor: Tanjug / B92

Beograd -- Ministar finansija Mlađan Dinkić najavio je izmene više zakonskih propisa među kojima i zakon o akcizama, reformu paušalnog oporezivanja, poreza na imovinu.

Dinkić je rekao da će u narednoj godini biti urađen nov zakon o akcizama koji će predvideti petogodišnji tempo akciza kako bi duvanska industrija imala jasan plan poslovanja.

On je dodao da je u planu i reforma paušalnog oporezivanja kako bi se plaćao porez na imovinu, paušalni porez i porez i doprinos na plate, a ne kao do sada mnoštvo raznih poreza.

Opširnije...
 
Prestao sa radom Devizni inspektorat - Prestala obaveza vođenja kontrolnika u spoljnotrgovinskom poslovanju
Vesti
ponedeljak, 15 oktobar 2012 19:57

Izvor: Ministarstvo finansija i privrede

Povodom prestanka rada Deviznog inspektorata Ministarstvo finansija i privrede izdalo je važno saopštenje, koje prenosimo u nastavku.

Zakonom o izmenama i dopunama zakona o poreskom postupku i poreskoj administraciji („Službeni glasnik RS“, broj 93/2012), koji stupa na snagu dana 6. oktobra 2012. godine, propisano je da danom stupanja na snagu ovog zakona prestaje sa radom Devizni inspektorat obrazovan Zakonom o deviznom poslovanju („Službeni glasnik RS“, br. 62/06 i 31/11).

Opširnije...
 
Isplaćeno više penzija nego plata
Vesti
ponedeljak, 15 oktobar 2012 20:22

Izvor: Press / B92

Beograd -- Statistika potvrđuje da u Srbiji ima više zaposlenih nego penzionera, ali je u ove godine život demantovao statistiku, jer je isplaćeno više penzija nego plata.

Do ovakvog čudnog zapleta došlo je zato što ogroman broj radnika ne dobija redovno platu, pa su na 1,68 miliona isplaćenih penzijskih čekova bile svega 1,63 zarade, piše Pres.

Stručnjaci kažu da ovakvi podaci ne treba da nas iznenađuju, jer je zbog krize sve više preduzeća koja ne mogu redovno da isplaćuju zaposlene.

Opširnije...
 
Poreska uprava objavila spiskove najvećih dužnika - pravnih lica i preduzetnika
Vesti
ponedeljak, 15 oktobar 2012 20:12

Izvor: Poreska uprava

Poreska uprava je objavila spisak 500 najvećih dužnika - pravnih lica i spisak 500 najvećih dužnika - preduzetnika, zaključno sa 30.09.2012. godine.

Opširnije...
 
Ruska rublja uvedena na listu valuta koje se kupuju i prodaju na deviznom tržištu
Vesti
utorak, 09 oktobar 2012 13:23

Izvor: Narodna banka Srbije

Usvajanjem Odluke o vrstama deviza i efektivnog stranog novca koje se kupuju i prodaju na deviznom tržištu na današnjoj sednici Izvršnog odbora Narodne banke Srbije, ruska rublja će se naći na listi deviza i efektivnog stranog novca kojima banke mogu da trguju, kao i na listi efektivnog stranog novca koje ovlašćeni menjači mogu da kupuju i prodaju.

Opširnije...
 
Ministarstvo objavilo javni konkurs za izbor 173 direktora filijala i ekspozitura Poreske uprave
Vesti
utorak, 09 oktobar 2012 14:22

Izvor: Ministarstvo finansija i privrede

Ministarstvo finansija i privrede objavilo je danas javni konkurs za izbor 173 direktora filijala i ekspozitura Poreske uprave u Srbiji. Za navedena radna mesta mogu se prijaviti i stručnjaci van Poreske uprave, a za kandidate će biti organizovani odgovarajući testovi sposobnosti i znanja, kao i intervjui sa onim kandidatima koji budu imali najbolje rezultate na testovima.

Opširnije...
 
<< Početak < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sledeća > Kraj >>

Strana 9 od 44
Joomla templates by a4joomla