Baner
Baner
Poreske prijave bez pečata
Vesti
četvrtak, 03 januar 2013 14:27

Izvor: Poreska uprava

Ministar finansija i privrede doneo je Objašnjenje u vezi sa upotrebom pečata u dokumentima koji se koriste u poreskopravnom odnosu.

Prema objašnjenju nije obavezna upotreba pečata na poreskim prijavama.

Opširnije...
 
Pokreni se za posao
Vesti
četvrtak, 20 decembar 2012 14:07

Izvor: RTS / Eneca / Pokreni se za posao

Informisanost, umrežavanje, dobra ideja, prijavljivanje na konkurse, i pre svega hrabrost - to su osnovni principi kojima treba da se vodi svaka mlada osoba koja ima želje i volje da u Srbiji pokrene privatni biznis. To su gostujući u emisiji Oko ekonomije poručili mladi preduzetnici iz Niša, Svilajnca i Beograda.

Za sve mlade koji žele da se bave privatnim poslom raspisan je nacionalni konkurs "Pokreni se za posao", koji predviđa bespovratna sredstva za pokretanje malog biznisa. Konkurs, koji je otvoren do kraja februara, organizovala je nevladina organizacija Eneka, a RTS je medijski pokrovitelj.

Opširnije...
 
Kako podneti elektronsku prijavu
Vesti
petak, 14 decembar 2012 11:15

Izvor: Poreska uprava

Poreska uprava je objavila video uputstvo Kako podneti elektronsku prijavu, koje prenosimo u nastavku.

Opširnije...
 
Povećan broj elektronski podnetih pdv prijava - od januara 2014. godine zakonska obaveza
Vesti
petak, 14 decembar 2012 11:11

Izvor: Poreska uprava

Broj PDV prijava podnetih elektronskim putem, povećan je za više nego duplo, posle poziva knjigovođama da koriste elektronski servis Poreske uprave. U redovnom zakonskom roku,10. decembra 2012. godine, podneto je 405 prijava elektronskim putem, a  u narednom periodu očekuje se veći odziv PDV obveznika, pre svega knjigovođa, koji pokazuju veliki interes za korišćenje elektronskog servisa Poreske uprave.

Opširnije...
 
Računovođa iz Ivanjice lider u podnošenju poreskih prijava elektronskim putem
Vesti
ponedeljak, 10 decembar 2012 13:10

Izvor: Poreska uprava

U Srbiji oko 60.000 preduzeća imaju obavezu da svakog meseca podnesu poresku prijavu za PDV, ali je samo 180 preduzeća počelo da koristi onlajn elektronski servis Poreske uprave za podnošenje ovih prijava.

Interesantan podatak je da je, od 180 kompanija koja koriste ovaj elektronski servis, blizu 50 iz Ivanjice i da ih vodi isti knjigovođa, čime je sebi ostvario višestruke uštede na vremenu i novcu potrebnom za vođenje tih poslova.

Opširnije...
 
Planovi Ministarstva finansija i privrede za pomoć malim i srednjim preduzećima
Vesti
utorak, 04 decembar 2012 21:46

Izvor: Ministarstvo finansija i privrede

"Mnogo je urađeno u protekla četiri meseca upravo na planu uređenja ambijenta unutar kojeg funkcionišu MSP, jer su i naše analize pokazale da za negativni trend u tom sektoru nije kriva samo ekonomska kriza, već umnogome odgovornost snosi i država - kaže za "Dnevnik" državni sekretar u Ministarstvu finansija i privrede Aleksandar Ljubić.

"Između ostalog, preduzetnici do sada naprosto nisu mogli da planiraju poslovnu godinu, jer nikada nisu znali iza kog će ih ćoška sačekati neka nova dažbina. Bilo je, previše zadiranja u njihov džep, s obzirom na to da je raznim parafiskalnim nametima od njih uziman novac kako bi se finansirale neke druge stvari. I mi smo odmah ukinuli 138 takvih nameta, kojima je godišnje preduzetnicima u proseku izbijano iz džepa oko 200.000 dinara. No, ono što je još važnije, propisano je da samo Ministarstvo finansija može da reguliše poreze, takse, namete, a svim ostalim institucijama se to striktno zabranjuje", kaže Ljubić.

Opširnije...
 
Manje papira za trudničko bolovanje i bolovanje preko 30 dana
Vesti
utorak, 04 decembar 2012 21:12

Izvor: RTS

Kampanja RTS-a i Nacionalna alijansa za lokalni ekonomski razvoj pod nazivom "Pitajte kada" postigla je još jedan značajan rezultat. Posle ukidanja 138 parafiskalnih nameta koje je omogućilo značajne uštede i privredi i građanima, sada je pojednostavljena procedura za ostvarivanja nadoknade tokom dužeg bolovanja.

Opširnije...
 
<< Početak < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sledeća > Kraj >>

Strana 5 od 44
Joomla templates by a4joomla