Baner
Baner
Nove šifre delatnosti
Vesti
Napisao Ljubiša Lazarević   
petak, 03 decembar 2010 21:38

Podsećamo posetioce da je novi Zakon o klasifikaciji delatnosti ("Službeni glasnik RS", broj 104/09) stupio na snagu 16. marta 2010. godine. Na osnovu ovog zakona doneta je nova Uredba o klasifikaciji delatnosti ("Službeni glasnik RS", broj 54/2010) koja je stupila na snagu 12. avgusta 2010. godine.

U skladu sa Uredbom o klasifikaciji delatnosti Agencija za privredne registre izvršila je promene šifre pretežne delatnosti bez zahteva privrednog društa, preduzetnika i ostalih jedinica razvrstavanja i bez donošenja posebnog akta o promeni šifre i opisa registrovane pretežne delatnosti.

Svi privredni subjekti i druga pravna lica, registrovani u registrima koji se vode kod Agencije za privredne registre, uvidom u internet stranu Agencije, mogu da se informišu o novoj šifri i opisu pretežne delatnosti prema kojoj su razvrstani u skladu  sa Uredbom  o klasifikaciji delatnosti. Ukoliko do sada niste proverili novu šifru pretežne delatnosti to možete učiniti ovde .

Opširnije...
 
Jedinstvena prijava na obavezno socijalno osiguranje - novi obrazac M
Vesti
Napisao Ljubiša Lazarević   
petak, 10 decembar 2010 21:52

(Vest preuzeta od Republičkog fonda za PIO)

Registracija osiguranika i osiguranih lica radi ostvarivanja prava iz penzijskog i invalidskog osiguranja, zdravstvenog osiguranja i osiguranja za slučaj nezaposlenosti (socijalno osiguranje) obavlja se od 1. oktobra 2010. godine na jednom šalteru, preko jedinstvene prijave na socijalno osiguranje, pri čemu poslodavci mogu da biraju da li će obrazac jedinstvene prijave podnositi na šalteru Fonda PIO ili RZZO.

Opširnije...
 
Zahtev za paušalno oporezivanje u 2011. godini
Vesti
Napisao Ljubiša Lazarević   
sreda, 24 novembar 2010 10:32

Ovde možete preuzeti zahtev za paušalno oporezivanje za 2011. godinu. koji možete popuniti.

Osim na gornjem linku obrazac se može preuzeti i iz dela Propisi - obrasci.

Preporučujemo da pogledate i Kalkulator za obračun poreza i doprinosa za paušalce
 
<< Početak < Prethodna 41 42 43 44 Sledeća > Kraj >>

Strana 44 od 44
Joomla templates by a4joomla