Baner
Baner
Srbija ostvarila napredak na listi Svetske banke i IFC-a (lista Doing business)
Vesti
sreda, 24 oktobar 2012 09:17

Izvor: Agencija za privredne registre

Svetska banka i Međunarodna finansijska korporacijia (IFC) danas su objavile "Izveštaj o poslovanju 2013". Na globalnoj listi koja meri lakoću poslovanja u 185 zemalja sveta, Srbija je ostvarila skok sa prošlogodišnjeg 95. na 86. mesto, našavši se među deset ekonomija koje su sprovele najveći broj reformi. Pozicija Srbije unapređena je za 9 mesta zahvaljujući pomaku u tri oblasti: osnivanje preduzeća, sprovođenje ugovora i rešavanje pitanja nesolventnosti.

Opširnije...
 
Duži rok spasava firme?
Vesti
ponedeljak, 22 oktobar 2012 10:07

Izvor: Večernje novosti

Naglo uvođenje rokova plaćanja na 60 dana moglo bi da ugrozi mnoga preduzeća. Ugrožen opstanak 30.000 preduzeća i 150.000 radnika.

Prinudno kreditiranje, višemesečno čekanje na naplatu, već godinama muči srpska preduzeća. Vlada sprema zakon koji bi ograničio rokove plaćanje na 60 dana, ali privrednici upozoravaju da bi njegova primena mogla hiljade radnika da ostavi bez posla.

Opširnije...
 
Povoljniji krediti i pomoć ženama preduzetnicama
Vesti
ponedeljak, 22 oktobar 2012 09:37

Izvor: Ministarstvo finansija i privrede

Posebna savetnica u Ministarstvu finansija i privrede Dragijana Radonjić-Petrović najavila je danas podršku ženskom preduzetništvu, kroz povoljnije kredite Fonda za razvoj, ali i nefinansijske mere, poput obuka, pomoći u izradi biznis planova, govoreći o rezultatima studije o preduzetništvu žena u Srbiji.

Opširnije...
 
Besplatan seminar za računovođe
Vesti
ponedeljak, 22 oktobar 2012 09:11

Izvor: Uprava za sprečavanje pranja novca

Uprava za sprečavanje pranja novca, uz podršku MOLI projekta u Srbiji, organizuje seminar o primeni propisa o sprečavanju pranja novca i finansiranja terorizma od strane računovođa.

Opširnije...
 
Poreska uprava - Obaveštenje menjačima
Vesti
petak, 19 oktobar 2012 13:32

Izvor: Poreska uprava

Poreska uprava je u vezi sa preuzimanjem nadležnosti Deviznog inspektorata izdala Obaveštenje menjačima koje ovde prenosimo:

Opširnije...
 
Izmene Zakona o deviznom poslovanju
Vesti
petak, 19 oktobar 2012 08:52

Izvor: Tanjug / B92

Beograd -- Novi zakon o deviznom poslovanju, koji će značajno pospešiti elektronsku trgovinu preko Interneta, biće usvojen krajem novembra.

Kako je najavio državni sekretar u Ministarstvu finansija i privrede Vlajko Senić, zakonski nacrt u javnoj raspravi i tokom novembra biće upućen u skupštinsku proceduru, posle koje ubrzo sledi usvajanje i stupanje na snagu.

Opširnije...
 
Fond za razvoj nudi refinansiranje zajmova - Krediti za žensko preduzetništvo
Vesti
četvrtak, 18 oktobar 2012 19:51

Izvor: Večernje novosti

Fond za razvoj kreće u refinansiranje kredita koje su firme uzele kod poslovnih banaka. Planiraju plasman kredita uz kamatu od svega četiri odsto.

Uskoro bi, bar prema najavama Fonda za razvoj, ova institucija mogla da krene u refinansiranje kredita koje su firme uzele kod poslovnih banaka. Da će ovaj program za preduzeća biti posebno atraktivan govori podatak da Fond za razvoj u narednoj godini planira plasman kredita uz kamatu od svega četiri odsto. Trenutno je, kako podseća direktorka Fonda za razvoj Slađana Backović, kamata na zajam ove institucije maksimalnih 4,5 odsto.

Opširnije...
 
<< Početak < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sledeća > Kraj >>

Strana 8 od 44
Joomla templates by a4joomla