Baner
Baner
Izdavanje PIB-a za nerezidentne poreske obveznike
Vesti
utorak, 10 decembar 2013 09:39

Poreska uprava obaveštava poreske obveznike da, od 10.12.2013.godine, Kancelarija za nerezidente vrši registraciju - izdavanje poreskog identifikacionog broja za nerezidentne poreske obveznike.

Kancelarija se nalazi u Filijali Savski venac, u Ulici Zeleni venac br.16 na prvom spratu.

Opširnije...
 
PIB registar
Vesti
Napisao Ljubiša Lazarević   
ponedeljak, 14 oktobar 2013 12:38

Na novom internet sajtu Poreske uprave dostupan je PIB registar - registar svih obveznika kojima je dodeljen poreski identifikacioni broj (PIB).

Opširnije...
 
APR: Registar ponuđača počeće sa radom 1. septembra
Vesti
utorak, 27 avgust 2013 09:55

Registar ponuđača počeće da radi 1.septembra 2013. godine, a njegovo vođenje povereno je Agenciji za privredne registre na osnovu Zakona o javnim nabavkama („Službeni glasnik RS“ br.124/12).

Uspostavljanjem Registra ponuđača biće formirana jedinstvena, centralna, elektronska i javna baza podataka o preduzetnicima i pravnim licima koji ispunjavaju obavezne uslove za učešće u postupku javne nabavke, propisane članom 75. stav 1. tač.1) do 4) Zakona o javnim nabavkama.

Opširnije...
 
Sukob sa centrima moći ili dno Evrope – tekst objavljen u NIN-u od 08.08.2013
Vesti
utorak, 13 avgust 2013 07:58

Prenosimo: piše Nebojša Katić

Pred rekonstruisanom vladom Srbije stoji titanski zadatak – kako se zaustaviti na putu u sunovrat, kako prekinuti kontinuitet ekonomske antipolitike koja traje već duže od decenije?

Za početak, vlada bi se morala osloboditi zabluda i starih saveta koji uvek insistiraju na istim receptima – na privrednom ambijentu i fleksibilnom tržištu rada, na niskoj inflaciji, maloj budžetskoj potrošnji i niskom javnom dugu, na privlačenju stranih investitora. Uspešnost ovih recepata, empirija ne potvrđuje.

Opširnije...
 
Elektronska prijava na osiguranje zaposlenih i drugih lica - portal CROSO počeo sa radom
Vesti
utorak, 06 avgust 2013 21:02

Dana 06.08.2013. godine, Centralni registar obaveznog socijalnog osiguranja (CROSO) počeo je sa operativnim radom, a to podrazumeva da se Jedinstvene prijave na obavezno socijalno osiguranje u elektronskom obliku podnosi na Portalu Centralnog registra obaveznog socijalnog osiguranja.

Opširnije...
 
Poreska uprava: Fiskalne kase zastarele – kreiranje računa i prijava prometa direktno na serveru PU
Vesti
ponedeljak, 29 jul 2013 10:54

BEOGRAD - Direktor Poreske uprave Ivan Simič izjavio je danas da su se prvi rezultati bolje naplate poreza pokazali u julu ističući da će, bez izuzetka, biti blokirana sva preduzeća koja imaju poreska dugovanja.

Simič je u intervjuu Tanjugu izrazio očekivanje da će takav tempo naplate biti zadržan do kraja godine i dodao da je iznenađen što neka državna preduzeća i ustanove godinama nisu plaćali porez, i to niko nije nadzirao, a sada u medijima postoje primedbe zbog blokada.

Opširnije...
 
Preračun sa neto na bruto na zarade zaposlenih
Vesti
ponedeljak, 03 jun 2013 09:05

Iako se, prema Zakonu o radu, zarada ugovara u bruto iznosu, ponekad je potrebno neto iznos zarade preračunati u bruto (na primer, za potrebe samog ugovaranja zarade). Zato u nastavku dajemo koeficijente za preračun sa neto na bruto.

Opširnije...
 
<< Početak < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sledeća > Kraj >>

Strana 2 od 44
Joomla templates by a4joomla