Вести


Рачуновођа из Ивањице лидер у подношењу пореских пријава електронским путем
Вести
понедељак, 10 децембар 2012 13:10

Извор: Пореска управа

У Србији око 60.000 предузећа имају обавезу да сваког месеца поднесу пореску пријаву за ПДВ, али је само 180 предузећа почело да користи онлајн електронски сервис Пореске управе за подношење ових пријава.

Интересантан податак је да је, од 180 компанија која користе овај електронски сервис, близу 50 из Ивањице и да их води исти књиговођа, чиме је себи остварио вишеструке уштеде на времену и новцу потребном за вођење тих послова.

Опширније...
 
Планови Министарства финансија и привреде за помоћ малим и средњим предузећима
Вести
уторак, 04 децембар 2012 21:46

Извор: Министарство финансија и привреде

"Много је урађено у протекла четири месеца управо на плану уређења амбијента унутар којег функционишу МСП, јер су и наше анализе показале да за негативни тренд у том сектору није крива само економска криза, већ умногоме одговорност сноси и држава - каже за "Дневник" државни секретар у Министарству финансија и привреде Александар Љубић.

"Између осталог, предузетници до сада напросто нису могли да планирају пословну годину, јер никада нису знали иза ког ће их ћошка сачекати нека нова дажбина. Било је, превише задирања у њихов џеп, с обзиром на то да је разним парафискалним наметима од њих узиман новац како би се финансирале неке друге ствари. И ми смо одмах укинули 138 таквих намета, којима је годишње предузетницима у просеку избијано из џепа око 200.000 динара. Но, оно што је још важније, прописано је да само Министарство финансија може да регулише порезе, таксе, намете, а свим осталим институцијама се то стриктно забрањује", каже Љубић.

Опширније...
 
Мање папира за трудничко боловање и боловање преко 30 дана
Вести
уторак, 04 децембар 2012 21:12

Извор: РТС

Кампања РТС-а и Национална алијанса за локални економски развој под називом "Питајте када" постигла је још један значајан резултат. После укидања 138 парафискалних намета које је омогућило значајне уштеде и привреди и грађанима, сада је поједностављена процедура за остваривања надокнаде током дужег боловања.

Опширније...
 
Индикатори за препознавање сумњивих трансакција за банке
Вести
уторак, 27 новембар 2012 11:00

Извор: Управа за спречавање прања новца

Управа за спречавање прања новца је израдила листе индикатора за препознавање сумњивих трансакција у вези са финансирањем тероризма, као и показатеље (индикаторе) за препознавање основа сумње да се ради о прању новца или финансирању тероризма (у даљем тексту: индикатори), за банкаре, обвезнике из Закона о спречавању прања новца и финансирању тероризма.

Опширније...
 
Седам митова о светској економској кризи
Вести
понедељак, 19 новембар 2012 14:32

преносимо: пише Јован Б. ДушанићНСПМ / Васељенска ТВ

Од октобра 2000. године написао сам безброј текстова о погрешној економској политици која се води у Србији, те њеним главним реализаторима. Млађан Динкић је у актуелној влади постављен на чело новог мега министарства финансија и привреде, а са коалиционим партнерима је, како сам каже, постигао договор да има апсолутно одрешене руке да би систем довео у ред.[1] Пошто је потпуно јасно шта очекује српску привреду и њене грађане и у наредном периоду (све док М. Динкић буде имао одрешене руке) мени преостаје да пишем о неким другим темама. Поготово, када комплетна нова владајућа коалиција (влада промена), као и њени претходници, непоколебљиво истрајава на ЕУропском путу.

Опширније...
 
<< Почетак < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следећа > Крај >>

Страна 7 од 61
Јоомла templateс бy а4јоомла