Vesti


Računovođa iz Ivanjice lider u podnošenju poreskih prijava elektronskim putem
Vesti
ponedeljak, 10 decembar 2012 13:10

Izvor: Poreska uprava

U Srbiji oko 60.000 preduzeća imaju obavezu da svakog meseca podnesu poresku prijavu za PDV, ali je samo 180 preduzeća počelo da koristi onlajn elektronski servis Poreske uprave za podnošenje ovih prijava.

Interesantan podatak je da je, od 180 kompanija koja koriste ovaj elektronski servis, blizu 50 iz Ivanjice i da ih vodi isti knjigovođa, čime je sebi ostvario višestruke uštede na vremenu i novcu potrebnom za vođenje tih poslova.

Opširnije...
 
Planovi Ministarstva finansija i privrede za pomoć malim i srednjim preduzećima
Vesti
utorak, 04 decembar 2012 21:46

Izvor: Ministarstvo finansija i privrede

"Mnogo je urađeno u protekla četiri meseca upravo na planu uređenja ambijenta unutar kojeg funkcionišu MSP, jer su i naše analize pokazale da za negativni trend u tom sektoru nije kriva samo ekonomska kriza, već umnogome odgovornost snosi i država - kaže za "Dnevnik" državni sekretar u Ministarstvu finansija i privrede Aleksandar Ljubić.

"Između ostalog, preduzetnici do sada naprosto nisu mogli da planiraju poslovnu godinu, jer nikada nisu znali iza kog će ih ćoška sačekati neka nova dažbina. Bilo je, previše zadiranja u njihov džep, s obzirom na to da je raznim parafiskalnim nametima od njih uziman novac kako bi se finansirale neke druge stvari. I mi smo odmah ukinuli 138 takvih nameta, kojima je godišnje preduzetnicima u proseku izbijano iz džepa oko 200.000 dinara. No, ono što je još važnije, propisano je da samo Ministarstvo finansija može da reguliše poreze, takse, namete, a svim ostalim institucijama se to striktno zabranjuje", kaže Ljubić.

Opširnije...
 
Manje papira za trudničko bolovanje i bolovanje preko 30 dana
Vesti
utorak, 04 decembar 2012 21:12

Izvor: RTS

Kampanja RTS-a i Nacionalna alijansa za lokalni ekonomski razvoj pod nazivom "Pitajte kada" postigla je još jedan značajan rezultat. Posle ukidanja 138 parafiskalnih nameta koje je omogućilo značajne uštede i privredi i građanima, sada je pojednostavljena procedura za ostvarivanja nadoknade tokom dužeg bolovanja.

Opširnije...
 
Indikatori za prepoznavanje sumnjivih transakcija za banke
Vesti
utorak, 27 novembar 2012 11:00

Izvor: Uprava za sprečavanje pranja novca

Uprava za sprečavanje pranja novca je izradila liste indikatora za prepoznavanje sumnjivih transakcija u vezi sa finansiranjem terorizma, kao i pokazatelje (indikatore) za prepoznavanje osnova sumnje da se radi o pranju novca ili finansiranju terorizma (u daljem tekstu: indikatori), za bankare, obveznike iz Zakona o sprečavanju pranja novca i finansiranju terorizma.

Opširnije...
 
Sedam mitova o svetskoj ekonomskoj krizi
Vesti
ponedeljak, 19 novembar 2012 14:32

prenosimo: piše Jovan B. DušanićNSPM / Vaseljenska TV

Od oktobra 2000. godine napisao sam bezbroj tekstova o pogrešnoj ekonomskoj politici koja se vodi u Srbiji, te njenim glavnim realizatorima. Mlađan Dinkić je u aktuelnoj vladi postavljen na čelo novog mega ministarstva finansija i privrede, a sa koalicionim partnerima je, kako sam kaže, postigao dogovor da ima apsolutno odrešene ruke da bi sistem doveo u red.[1] Pošto je potpuno jasno šta očekuje srpsku privredu i njene građane i u narednom periodu (sve dok M. Dinkić bude imao odrešene ruke) meni preostaje da pišem o nekim drugim temama. Pogotovo, kada kompletna nova vladajuća koalicija (vlada promena), kao i njeni prethodnici, nepokolebljivo istrajava na EUropskom putu.

Opširnije...
 
<< Početak < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sledeća > Kraj >>

Strana 7 od 61
Joomla templates by a4joomla