Банер
Банер
Покрени се за посао
Вести
четвртак, 20 децембар 2012 14:07

Извор: РТС / Енеца / Покрени се за посао

Информисаност, умрежавање, добра идеја, пријављивање на конкурсе, и пре свега храброст - то су основни принципи којима треба да се води свака млада особа која има жеље и воље да у Србији покрене приватни бизнис. То су гостујући у емисији Око економије поручили млади предузетници из Ниша, Свилајнца и Београда.

За све младе који желе да се баве приватним послом расписан је национални конкурс "Покрени се за посао", који предвиђа бесповратна средства за покретање малог бизниса. Конкурс, који је отворен до краја фебруара, организовала је невладина организација Енека, а РТС је медијски покровитељ.

Опширније...
 
Како поднети електронску пријаву
Вести
петак, 14 децембар 2012 11:15

Извор: Пореска управа

Пореска управа је објавила видео упутство Како поднети електронску пријаву, које преносимо у наставку.

Опширније...
 
Повећан број електронски поднетих пдв пријава - од јануара 2014. године законска обавеза
Вести
петак, 14 децембар 2012 11:11

Извор: Пореска управа

Број ПДВ пријава поднетих електронским путем, повећан је за више него дупло, после позива књиговођама да користе електронски сервис Пореске управе. У редовном законском року,10. децембра 2012. године, поднето је 405 пријава електронским путем, а  у наредном периоду очекује се већи одзив ПДВ обвезника, пре свега књиговођа, који показују велики интерес за коришћење електронског сервиса Пореске управе.

Опширније...
 
Рачуновођа из Ивањице лидер у подношењу пореских пријава електронским путем
Вести
понедељак, 10 децембар 2012 13:10

Извор: Пореска управа

У Србији око 60.000 предузећа имају обавезу да сваког месеца поднесу пореску пријаву за ПДВ, али је само 180 предузећа почело да користи онлајн електронски сервис Пореске управе за подношење ових пријава.

Интересантан податак је да је, од 180 компанија која користе овај електронски сервис, близу 50 из Ивањице и да их води исти књиговођа, чиме је себи остварио вишеструке уштеде на времену и новцу потребном за вођење тих послова.

Опширније...
 
Планови Министарства финансија и привреде за помоћ малим и средњим предузећима
Вести
уторак, 04 децембар 2012 21:46

Извор: Министарство финансија и привреде

"Много је урађено у протекла четири месеца управо на плану уређења амбијента унутар којег функционишу МСП, јер су и наше анализе показале да за негативни тренд у том сектору није крива само економска криза, већ умногоме одговорност сноси и држава - каже за "Дневник" државни секретар у Министарству финансија и привреде Александар Љубић.

"Између осталог, предузетници до сада напросто нису могли да планирају пословну годину, јер никада нису знали иза ког ће их ћошка сачекати нека нова дажбина. Било је, превише задирања у њихов џеп, с обзиром на то да је разним парафискалним наметима од њих узиман новац како би се финансирале неке друге ствари. И ми смо одмах укинули 138 таквих намета, којима је годишње предузетницима у просеку избијано из џепа око 200.000 динара. Но, оно што је још важније, прописано је да само Министарство финансија може да регулише порезе, таксе, намете, а свим осталим институцијама се то стриктно забрањује", каже Љубић.

Опширније...
 
Таxатион оф тхе ентрепренеур ин Сербиа - оффициал опинион он соме оф тхе qуестионс
Content in English
уторак, 04 децембар 2012 21:20
  1. Ис тхе интерест еxпендитуре он тхе басис оф а банк лоан рецогнисед ас еxпендитуре ин тхе таx баланце оф тхе ентрепренеур?
  2. Ис тхе депрециатион оф тхе реал естате леасед бy тхе ентрепренеур wитхин селф-емплоyмент рецогнисед ас еxпендитуре фор тхе таx пурпосес оф тхе таxпаyер?
  3. Ис тхе ентрепренеур ентитлед то цонвертинг тхе меанс фром тхе цуррент аццоунт инто фореигн меанс оф паyмент анд трансферринг тхем то тхеир фореигн цурренцy аццоунт?
  4. Ис а цонтрибутор ентитлед то а рефунд оф цонтрибутионс фром тхе басе wхицх еxцеедс тхе амоунт оф тхе хигхест аннуал басе?
Опширније...
 
Мање папира за трудничко боловање и боловање преко 30 дана
Вести
уторак, 04 децембар 2012 21:12

Извор: РТС

Кампања РТС-а и Национална алијанса за локални економски развој под називом "Питајте када" постигла је још један значајан резултат. После укидања 138 парафискалних намета које је омогућило значајне уштеде и привреди и грађанима, сада је поједностављена процедура за остваривања надокнаде током дужег боловања.

Опширније...
 
<< Почетак < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следећа > Крај >>

Страна 7 од 53
Јоомла templateс бy а4јоомла