Банер
Банер
Полагање стручног испита за спречавање прања новца у Београду 19. и 22. новембра 2012. године
Вести
среда, 24 октобар 2012 13:40

Извор: Управа за спречавање прања новца

Стручни испит за брокерско-дилерска друштва, друштва за осигурање, друштва за посредовање у осигурању, друштва за заступање у осигурању и заступнике у осигурању који имају дозволу за обављање послова животног осигурања, банке, правна лица и предузетнике који се баве пружањем рачуноводствених услуга, друштва за ревизију, даваоце финансијског лизинга, правна лица која се баве факторингом и форфетингом и овлашћене мењаче ће се одржати у Београду 19. и 22. новембра 2012. године у простору Привредне коморе Београда у улици Кнеза Милоша 12. у сали на шестом спрату. Кандидати ће бити писменим путем обавештени о датуму и тачном времену полагања стручног испита .

Опширније...
 
Ажурнија унакрсна процена имовине и прихода од 1. јануара 2013. године
Вести
среда, 24 октобар 2012 10:22

Извор: Политика

Београд -- Са списка 500 највећих дужника објављеног у јануару ове године на рачун Пореске управе легло свега 16,5 од 360 милијарди динара дуга, пише Политика.

Та сума је, како су потврдили „Политици” у Пореској управи, свега 4,5 одсто од њиховог укупног дуга који се процењује на око 360 милијарди динара.

Опширније...
 
Србија остварила напредак на листи Светске банке и ИФЦ-а (листа Доинг бусинесс)
Вести
среда, 24 октобар 2012 09:17

Извор: Агенција за привредне регистре

Светска банка и Међународна финансијска корпорацијиа (ИФЦ) данас су објавиле "Извештај о пословању 2013". На глобалној листи која мери лакоћу пословања у 185 земаља света, Србија је остварила скок са прошлогодишњег 95. на 86. место, нашавши се међу десет економија које су спровеле највећи број реформи. Позиција Србије унапређена је за 9 места захваљујући помаку у три области: оснивање предузећа, спровођење уговора и решавање питања несолвентности.

Опширније...
 
Предлог новог Закон о рачуноводству – нова категорија „микро правна лица“
Е-Издаваштво - Ауторски чланци
Аутор текста Љубиша Лазаревић   
понедељак, 22 октобар 2012 14:20

На сајту Министарства финансија и привреде објављен је предлог новог Закона о рачуноводству са образложењем.

Постојећи Закон о рачуноводству и ревизији биће раздвојен на два посебна закона тако да материја корпоративног рачуноводства буде нормативно регулисана посебним Законом о рачуноводству.

Предлогом новог Закона о рачуноводству уводи се нова (посебна) категорија правног лица – микро правно лице.

Опширније...
 
Дужи рок спасава фирме?
Вести
понедељак, 22 октобар 2012 10:07

Извор: Вечерње новости

Нагло увођење рокова плаћања на 60 дана могло би да угрози многа предузећа. Угрожен опстанак 30.000 предузећа и 150.000 радника.

Принудно кредитирање, вишемесечно чекање на наплату, већ годинама мучи српска предузећа. Влада спрема закон који би ограничио рокове плаћање на 60 дана, али привредници упозоравају да би његова примена могла хиљаде радника да остави без посла.

Опширније...
 
Повољнији кредити и помоћ женама предузетницама
Вести
понедељак, 22 октобар 2012 09:37

Извор: Министарство финансија и привреде

Посебна саветница у Министарству финансија и привреде Драгијана Радоњић-Петровић најавила је данас подршку женском предузетништву, кроз повољније кредите Фонда за развој, али и нефинансијске мере, попут обука, помоћи у изради бизнис планова, говорећи о резултатима студије о предузетништву жена у Србији.

Опширније...
 
Бесплатан семинар за рачуновође
Вести
понедељак, 22 октобар 2012 09:11

Извор: Управа за спречавање прања новца

Управа за спречавање прања новца, уз подршку МОЛИ пројекта у Србији, организује семинар о примени прописа о спречавању прања новца и финансирања тероризма од стране рачуновођа.

Опширније...
 
<< Почетак < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следећа > Крај >>

Страна 10 од 53
Јоомла templateс бy а4јоомла