Baner
Baner
Usvojeni poreski zakoni
Vesti
sreda, 29 maj 2013 11:00

Beograd -- Skupština Srbije je usvajanjem izmena seta poreskih zakona završila redovno zasedanje uz državnu himnu i gardu postrojenu ispred ulaza u parlament.

Poslanici su potvrdili i Sporazum s Rusijom o odobravanju državnog kredita Vladi Srbije od 500 miliona dolara za finansijsku podršku budžetu Srbije.

Potvrđen je i Ugovor o zajmu kod nemačke banke KfW Frankfurt na Majni za Program vodosnabdevanja i prečišćavanja otpadnih voda u opštinama srednje veličine u Srbiji u iznosu do 46 miliona evra.

Skupština je danas usvojila izmene šest poreskih zakona koje, prema rečima predlagača, predstavljaju nastavak reforme poreskog sistema i omogućavaju dodatno rasterećenje privrede.

Opširnije...
 
Šta sadrže izmene poreskih propisa 2013. godine
Vesti
četvrtak, 23 maj 2013 15:26

Beograd -- Zakonske izmene o kojima će sutra raspravljati republički parlament, prema rečima ministra Mlađana Dinkića, rasteretiće privredu za četiri milijarde dinara.

Set izmena poreskih zakona donosi novine u oporezivanju zarada i imovine, naplati doprinosa za penzijsko i invalidsko osiguranje, poreske olakšice za ulaganje u razvoj, prelazak na elektronsko podnošenje poreskih prijava u 2014. godini, i obavezu plaćanja akcize na biogoriva i biotečnosti.

Opširnije...
 
Overa knjižica i bez izabranog lekara
Vesti
četvrtak, 23 maj 2013 15:19

Ustavni sud stavio van snagu odluku da je za overu zdravstvene knjižice neophodno imati izabranog lekara.

Ustavni sud doneo je privremenu meru o zabrani primene osporenih odredbi Zakona o zdravstvenom osiguranju kojima je propisano da osiguranik mora da izabere lekara da bi overio zdravstvenu knjižicu, odnosno da bi imao pravo na zdravstvenu zaštitu, do donošenja konačne odluke o oceni ustavnosti Zakona.

Opširnije...
 
Informacija o stanju na poreskim računima i preko portala ePorezi
Vesti
Napisao Ljubiša Lazarević   
četvrtak, 16 maj 2013 13:52

Poreski obveznici koji su prijavljeni za elektronsko poslovanje i poseduju digitalni sertifikat od sada upit stanja na poreskim računima mogu dobiti i posredstvom servisa Poreske uprave za elektronsko podnošenje poreskih prijava.

Opširnije...
 
Nove usluge APR-a: besplatna registracija internet i elektronske adrese za prijem pošte
Vesti
četvrtak, 16 maj 2013 13:23

Agencija za privredne registre (APR) od 1. maja 2013. godine pruža mogućnost besplatne registracije elektronske adrese za prijem pošte, internet adrese i kontakt podatake. Ovi podaci biće objavljeni na zvaničnoj internet stranici APR-a, uz ostale registrovane podatke o privrednom društvu ili preduzetniku.

Opširnije...
 
Najava: Povećava se limit za paušalno oporezivanje sa 3 na 6 miliona dinara
Vesti
četvrtak, 07 mart 2013 13:43

Ministar finansija i privrede Mlađan Dinkić najavio je danas da bi u aprilu trebalo da počne realizacija Programa podrške malim preduzećima i zanatlijama kroz davanje bespovratnih sredstava za investicije, odnosno kupovinu alata i opreme.

Dinkić je, posle redovnog tromesečnog sastanka sa predstavnicima preduzetnika i zanatlija, istakao da je za taj program obezbeđeno 100 miliona dinara za početak, i da će sredstva biti povećana ako tražnja bude velika.

Opširnije...
 
Obaveštenje o prijemu finansijskih izveštaja za 2012. godinu
Vesti
ponedeljak, 25 februar 2013 13:25

Izvor: Agencija za privredne registre

Agencija za privredne registre (APR) je zaključno sa jučerašnjim danom primila internetom više od 94.000 redovnih godišnjih finansijskih izveštaja za 2012. godinu, dok je poštom pristiglo oko 24.500 izveštaja. Podsećamo sva pravna lica i preduzetnike koji primenjuju Zakon o računovodstvu i reviziji a nisu predala svoje redovne godišnje finansijske izveštaje za 2012. godinu da rok za dostavljanje ovih izveštaja ističe 28. februara 2013. godine.

Opširnije...
 
<< Početak < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sledeća > Kraj >>

Strana 5 od 53
Joomla templates by a4joomla