Baner
Baner
Do proleća zakoni o zanatstvu i zadrugama
Vesti
petak, 09 novembar 2012 09:17

Izvor: Ministarstvo finansija i privrede

Predlozi Zakona o zanatstvu i Zakona o zadrugama biće uobličeni do proleća naredne godine nakon čega će biti predati vladi i skupštini na usvajanje, najavio je danas ministar finansija i privrede Mlađan Dinkić nakon sastanka sa predstavnicima Udruženja preduzetnka Srbije.

On je u Palati Srbija rekao da se na ovim zakonskim predlozima već odavno radi sa predstavnicima preduzetnika i zanatlija.

Opširnije...
 
Poreski tretman prihoda koji fizičko lice ostvari izdavanjem reklamnog prostora na internet sajtu stranom pravnom licu
Ministarstvo finansija - porez na dohodak građana

Ministarstvo finansija dalo je mišljenje u vezi sa oporezivanjem prihoda po osnovu izdavanja reklamnog prostora na sajtu stranom pravnom licu (na primer popularan program Google AdSense). U nastavku prenosimo ovo službeno mišljenje.

Opširnije...
 
Zahtev za paušalno oporezivanje u 2013. godini
E-Izdavaštvo - Komentari propisa
Napisao Ljubiša Lazarević   
utorak, 30 oktobar 2012 00:00

Podsećamo posetioce da je rok za podnošenje zahteva za paušalno oporezivanje 30. novembar 2012. godine, a u skladu sa članom 42. Zakona o porezu na dohodak građana

Opširnije...
 
Obveznici predaju Poreskoj upravi pet miliona obrazaca godišnje
Vesti
ponedeljak, 29 oktobar 2012 21:07

Izvor: Ministarstvo finansija i privrede

„Od sledeće godine krećemo sa radikalnom reformom Poreske uprave ka modelu koji će omogućiti privrednicima da se bave svojim poslom, a da poreski referenti, umesto da se bave gomilom papira, budu posvećeniji kontroli. Trenutno, poreski obveznici predaju Poreskoj upravi pet miliona obrazaca godišnje, a naš cilj je uvođenje elektronskih poreskih prijava“, izjavio je danas u Novom Sadu ministar finansija i privrede Mlađan Dinkić gde je sa računovođama iz Novog Sada o razgovarao o problemima u radu Poreske uprave.

Opširnije...
 
Rublja u Srbiji: Zakivak i oslonac na valutnoj poledici
Vesti
ponedeljak, 29 oktobar 2012 09:45

Prenosimo - piše: Časlav Kuzmanović
Izvor: Fond strateške kulturme / Vaseljenska TV

Ruska rublja 22. oktobra je uvedena na listu valuta koje se kupuju i prodaju na deviznom tržištu.

„Usvajanjem Odluke o vrstama deviza i efektivnog stranog novca koje se kupuju i prodaju na deviznom tržištu na današnjoj sednici Izvršnog odbora Narodne banke Srbije, ruska rublja će se naći na listi deviza i efektivnog stranog novca kojima banke mogu da trguju, kao i na listi efektivnog stranog novca koje ovlašćeni menjači mogu da kupuju i prodaju.”

Ako izuzmemo simbolički i psihološki efekat ovog preokreta, mora se naglasiti da bi on mogao imati, pre svega, stvarnu važnost za sudbinu Republike Srbije.

Opširnije...
 
Konačan Nacrt zakona o porezu na dobit pravnih lica - Porez na dobit 15%
Vesti
četvrtak, 25 oktobar 2012 21:07

Izvor: Ministarstvo finansija i privrede

Konačan Nacrt zakona o porezu na dobit pravnih lica objavljen je na sajtu Ministarstva finansija i privrede http://www.mfp.gov.rs/pages/article.php?id=8484. Javna rasprava završena je 19. oktobra i u njoj je učestvovala stručna i poslovna javnost, čije su brojne sugestije uvažene i uvrštene u konačan tekst.

Izmene zakona donose značajne novine koje, uz druge usvojene mere fiskalne konsolidacije, treba da obezbede stabilne prihode republičkog budžeta i smanjenje budžetskog deficita. Novi zakon, između ostalog, uvodi oporezivanje usluga (po odbitku) po stopi od 25 odsto, koje pravna lica iz Srbije plaćaju firmama koje su registrovane u tzv. „poreskim rajevima“. Cilj zakonodavca je da se spreči odliv neoporezivih prihoda.

Opširnije...
 
Nacrt zakona o rokovima izmirenja novčanih obaveza u komercijalnim transakcijama
Vesti
četvrtak, 25 oktobar 2012 20:54

Izvor: Ministarstvo finansija i privrede

Ministarstvo finansija i privrede pripremilo je Nacrt zakona o rokovima izmirenja novčanih obaveza u komercijalnim transakcijama , kojim će se urediti rokovi izmirenja obaveza u komercijalnim (ugovorenim) transakcijama i uvesti redovnost u plaćanju.

Glavna ideja je da se, sa ciljem povećanja likvidnosti srpske privrede, pre svega malih i srednjih preduzeća, skrate rokovi plaćanja između javnog sektora i privrednih subjekata, kao i između samih privrednih subjekata, uspostavi redovnost u plaćanju novčanih obaveza i time spreči neblagovremeno izmirenje obaveza. Time će se izbeći dosadašnja praksa, gde mala i srednja preduzeća kreditiraju veliku privredu i sami zapadaju u nelikvidnost, a uspostavlja se sigurnost u njihovom poslovanju jer će u razumnom roku moći da naplate svoja potraživanja. Odredbe ovog zakona primenjuju se na ugovorne odnose u komercijalnim transakcijama, nakon 31. marta 2013. godine.

Opširnije...
 
<< Početak < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sledeća > Kraj >>

Strana 9 od 53
Joomla templates by a4joomla