Baner
Baner
Klasifikacija delatnosti - Sektor J - Informisanje i komunikacije - Programske aktivnosti i emitovanje
E-Izdavaštvo - Komentari propisa

 

Oblast 60 - Programske aktivnosti i emitovanje

Obuhvata izradu sadržaja i kasnije emitovanje tog sadržaja (radijski ili televizijski zabavni programi, vesti, razgovori i sl.).

Takođe obuhvata emitovanje podataka koji čine sastavni deo u emitovanju radijskog i TV programa.

Emitovanje može biti izvođeno korišćenjem različite tehnologije, preko radio-talasa, satelita, kablovske mreže ili interneta.

Obuhvata i proizvodnju posebnog programa namenjenog određenim ciljnim grupama, kao što su vesti, sportski program, obrazovni program i program za mlade, na bazi pretplate ili za naknadu, radi kasnijeg emitovanja.

Ne obuhvata distribuciju kablovskog i ostalog programa na bazi pretplate, del. 61.

 

Grana 60.1 - Emitovanje radio-programa

Obuhvata:

  • emitovanje zvučnog signala preko radio-stanica i opreme za prenos radio-programa široj javnosti, mreži radio-stanica i pretplatnicima
  • aktivnosti radio-mreža, tj. sastavljanje i prenos radio-programa podružnicama i pretplatnicima emitovanjem preko radio-talasa, kablovske mreže ili satelita
  • radio-emitovanje preko interneta (radio-stanice na internetu)
  • integrisano emitovanje podataka i radio-programa

Ne obuhvata:

  • proizvodnju radio-programa snimljenog na trakama, del. 59.20

 

Grana 60.2 - Proizvodnja i emitovanje televizijskog programa

Obuhvata proizvodnju kompletnog televizijskog programa jednog kanala na bazi kupljenih emisija (npr. filmovi, dokumentarne emisije itd.), sopstvenog proizvedenog programa (npr. lokalne vesti, reportaža s lica mesta), ili njihovu kombinaciju.

Kompletan televizijski program može biti emitovan od strane proizvodnih jedinica ili proizveden za prenos koji obavlja treća strana, kao što su kablovske mreže ili provajderi programa satelitske televizije.

Obuhvata izradu programa koji može biti opšteg tipa ili specijalizovan (posebni programi kao što su vesti, sportski programi, obrazovni programi i programi za mlade).

Obuhvaćene su aktivnosti koje se odnose na izradu programa koji se dostavlja korisnicima besplatno i programa za koji se plaća pretplata. Uključena je i izrada programa za video-kanale po zahtevu.

Uključuje i emitovanje podataka integrisano s televizijskim emitovanjem.

Ne obuhvata:

  • produkciju komponenti televizijskog programa (filmova, dokumentaraca, dijaloških emisija, reklama itd.) koje nisu sastavni deo emitovanja, del. 59.11
  • sastavljanje paketa kanala i distribuciju tih paketa bez izrade programa, del. 61

početak - svi sektori 
Joomla templates by a4joomla