E-Izdavaštvo -
Komentari propisa
|
Strana 4 od 61
Grana 10.2 - Prerada i konzervisanje ribe, ljuskara i mekušaca
Obuhvata:
- preradu i konzervisanje ribe, ljuskara i mekušaca zamrzavanjem, dubokim zamrzavanjem, sušenjem, kuvanjem, dimljenjem, soljenjem, stavljanjem u salamuru, stavljanjem u konzerve i dr.
- proizvodnju proizvoda od ribe, ljuskara i mekušaca: kuvana riba, riblji fileti, ikra, kavijar, zamene za kavijar i dr.
- proizvodnju hrane od ribe i drugih vodenih organizama, za ljude i životinje
- delatnost brodova koji se isključivo bave preradom i konzervisanjem ribe
- preradu morskog rastinja
Ne obuhvata:
- preradu i konzervisanje ribe na ribarskim brodovima, del. 03.11
- preradu kitova na kopnu ili na specijalizovanim brodovima, del. 10.11
- proizvodnju ulja i masti od morskih životinja, del. 10.41
- proizvodnju gotovih zaleđenih jela od ribe, del. 10.85
- proizvodnju supa od ribe, del. 10.89
početak - svi sektori
|