Baner
Baner
Klasifikacija delatnosti - Sektor C - Prerađivačka industrija - Proizvodnja nepomenutih mašina i nepomenute opreme
E-Izdavaštvo - Komentari propisa

 

Oblast 28 - Proizvodnja nepomenutih mašina i nepomenute opreme

U ovu oblast svrstava se proizvodnja mašina i opreme kojima se na materijale deluje nezavisno, mehanički ili termički, ili se njima obavljaju operacije na materijalima (kao što su hendlovanje, raspršivanje, merenje ili pakovanje), uključujući njihove mehaničke komponente koje proizvode i primenjuju silu, kao i sve posebno proizvedene primarne delove. Tu je uključena proizvodnja fiksnih, mobilnih ili ručnih uređaja bez obzira na to da li su konstruisani za industrijski inženjering i građevinarstvo, poljoprivredu ili kućnu upotrebu. Proizvodnja posebne opreme za putnički ili robni transport u specijalno određenim prostorijama takođe pripada ovoj oblasti.

U ovoj oblasti razdvojena je proizvodnja mašina za posebne namene, tj. mašina za isključivu upotrebu u nekoj industrijskoj grani ili grupi, i mašina za opšte namene, tj. mašina koje se koriste u više industrijskih grana navedenih u Klasifikaciji.

Ovde je svrstana i proizvodnja ostalih mašina za posebne namene, nepomenutih na drugim mestima u Klasifikaciji, bilo da se koriste ili ne koriste u nekom proizvodnom procesu, kao što je oprema za zabavne parkove, automatska oprema za kuglane itd.

Ovoj oblasti ne pripada proizvodnja metalnih proizvoda za opšte namene (oblast 25), pripadajuće upravljačke opreme, računarske opreme, opreme za merenje i testiranje, aparata za distribuciju i upravljanje električnom energijom (oblasti 26 i 27) i motornih vozila opšte namene (oblasti 29 i 30).

početak - svi sektori 
Joomla templates by a4joomla