Банер
Банер
АПР објавила да отпочиње са давањем података из финансијских извештаја за 2010. годину и услуга бонитета са тим подацима
уторак, 17 мај 2011 11:01

Вест преузета са званичног сајта Агенције за привредне регистре.

Агенција за привредне регистре (АПР) обавештава све кориснике да ће подаци из редовних годишњих финансисјких извештаја за 2010. годину, као и услуге бонитета у којима су укључени ти подаци – подаци и извештаји о бонитету и скоринг привредних друштава утврђен за период од 2006. до 2010. године бити доступни свим заинтересованим корисницима од петка, 20. маја 2011. године.

Имајући у виду да је утврђен нови скоринг привредних друштава односно оцена њихове способности измиривања обавеза за период од 2006. до 2010. године, од тог дана ће престати да важи скоринг који је утврђен на основу података из финансијских извештаја за период од 2005. до 2009. године.
Евиденција свих издатих скоринга, као и датум престанка њиховог важења, објављује се у одељку Финансијски извештаји и бонитет линк Евиденција издатих скоринга.

Молимо све кориснике да пре наручивања поменутих услуга на интернет страници Агенције у одељку Финансијски извештаји и бонитет, линк Објављивање финансијских извештаја провере да ли је извршена регистрација редовног годишњег финансијског извештаја за 2010. годину за правно лице односно предузетника за кога захтевају податке, извештаје или скоринг. Уколико није извршена регистрација тог финансијског извештаја, све док обвезник не отклони недостатке у извештају који је доставио Агенцији, услуге ће се издавати без података за 2010. годину. Информације о недостацима у финансијским извештајима су доступне на линку Претрага финансијских извештаја за 2010. годину.

Агенција саветује корисницима који су већ наручили услуге, а не желе да сачекају укључивање података из финансијских извештаја за 2010. годину, да уплате по обавештењима, која су добили од Агенције, за те услуге изврше најкасније до среде, 18. маја 2011. године, како би правовремено обезбедили потребне податке, извештаје или скоринг. Свим корисницима који накнадно изврше уплату биће издате услуге са подацима за 2010. годину.

Детаљне информације у вези са пружањем услуга из Регистра финансијских извештаја и бонитета доступне су у одељку Финансијски извештаји и бонитет – Пружање услуга из Регистра.

 
Јоомла templateс бy а4јоомла