Банер
Банер
Пошта Србије - услуга "Пост Експорт" за микро, мала и средња предузећа
Вести
уторак, 07 јун 2011 18:34

Извор вести: Тањуг, Београд, 05.06.2011.

Пошта Србије би током јуна требало да почне са пружањем услуге ''Пост експорт'' која ће подстаћи извозно оријентисану привреду у Србији и микро, малим и средњим предузећима олакшати приступ страним тржиштима, изјавио је данас директор тог предузећа Горан Ћирић.

У Србији је регистровано 330.000 микро, малих и средњих фирми којима је за слање неког производа у иностранство, до 6.000 евра вредности, потребно седам докумената, казао је директор Ћирић у интервјуу Тањугу.

''Идеја је да се поједностављивањем процедуре, уз употребу савремених информационо-комуникационих технологија и дигиталног електронског потписа, то сведе на један електронски документ. На сваком шалтеру поште произвођач ће моћи да донесе пакет где ће му бити пружена помоћ у попуњавању царинске декларације, омогућена електронска комуникација са Агенцијом за привредне регистре и Управом царина, а потом ће Пошта обезбедити транспорт до поште царињења'', објаснио је Ћирић.

Према речима Горана Ћирића потребно је да Влада Србије донесе уредбе и одлуке који ће дефинисати пружање ове услуге.

Према Ћирићу, Пошта ће за пружање такве услуге бити спремна до 7. јуна, када се иначе обележава и 171. рођендан овог успешног предузећа.

 
Јоомла templateс бy а4јоомла