Банер
Банер
Народна банка Србије: Више нема препрека за Пејпал (ПаyПал) у Србији
Вести
четвртак, 22 септембар 2011 13:29

Извор: НБС

Поводом коришћења услуга “ПаyПал” сервиса у Републици Србији – нема сметњи да резиденти преко банке слободно врше плаћање, односно наплату по основу куповине или продаје робе и услуга у иностранству користећи услуге овог сервиса, констатује се у писму које је Народна банка Србије упутила надлежним министарствима.

Такође, према важећим прописима којима се уређује платни промет у земљи и са иностранством, није потребно да се компанија “ПаyПал Пте.Лтд Сингапоре” региструје као банка или нека друга финансијска институција или да установи локално представништво за пружање оваквог вида услуге, стоји у писму Народне банке Србије надлежним министарствима.

Народна банка Србије сматра да ће увођење овог електронског сервиса плаћања повећати ефикасност платних трансакција са иностранством и смањити трошкове њиховог извршења за наше грађане и домаћа предузећа.

У писму су наведени закључци са састанка представника Народне банке Србије и Министарства финансија да ће општи услови о пружању услуга „ПаyПал“ сервиса ради коришћења у Републици Србији бити допуњени, како је то учињено и у појединим групама земаља. То практично значи да ће резиденти услуге овог сервиса користити при куповини, односно продаји робе и услуга нерезидентима, док ће се средства остварена том продајом преносити са „ПаyПал“ рачуна на рачуне резидената у Републици Србији.
 
Јоомла templateс бy а4јоомла