Банер
Банер
Међународна трговинска комора објавила српски превод Консолидованог кодекса о оглашавању и пракси маркетиншке комуникације
Вести
среда, 12 октобар 2011 10:35

На интернет странама Међународне трговинске коморе - Комисије за маркетинг и оглашавање - постављен је српски превод Консолидованог кодекса о оглашавању и пракси маркетиншке комуникације.

Преузето из предговора

Међународна трговинска комора (ИЦЦ) је у изузетној могућности да обезбеди потпуне смернице за маркетинг и оглашавање широм света. Будући да је она светска пословна организација чије чланство броји хиљаде предузећа из свих сектора и региона, ИЦЦ је највећа организација која одређује прописе у области међународног маркетинга и оглашавања од 1937. године када је објављен први ИЦЦ Кодекс о пракси оглашавања.

Током година Кодекс ИЦЦ је темељ и ослонац изградње само-регулативних структура свуда у свету. Такав само-регулативни систем изградио је поверење код потрошача на тај начин што их је уверио да постоји оглашавање које је поштено, легално, пристојно и које се брзо и лако мења када дође до прекршаја.

Кодекс је такође служио пословној заједници и друштву за обезбеђивање етичких смерница којима је створен терен за одвијање ових активности, а законодавне и регулативне рестрикције сведене на минимум. Са развојем нове праксе и технологија, ИЦЦ је ревидирао и проширио обухватност Кодекса како би обезбедио његову корисност и релевантност.

Верујемо да ће ово ревидирано издање Кодекса ИЦЦ о оглашавању и пракси маркетиншке комуникације из 2011. године наставити да изграђује поверење потрошача и прихватање његове улоге као само-регулатора у целом свету.

Консолидовани кодекс о оглашавању и пракси маркетиншке комуникације на српком језику можете преузети као пдф документ овде или путем странице за преузимање Међународне трговинске коморе – Комисија за маркетинг и оглашавање.

Консолидовани кодекс о оглашавању и пракси маркетиншке комуникације (2011), на изворном језику и у преводу на друге језике,можете преузети путем наведених линкова без накнаде ради употребе у некомерцијалне сврхе и у складу са политиком заштите ауторских права Међународне трговинске коморе. 
Јоомла templateс бy а4јоомла