Baner
Baner
Zakazivanje termina za lična dokumenta putem interneta u još 11 policijskih stanica
Vesti

Izvor: Vlada Republike Srbije

Beograd, 28. novembar 2011. godine – Uprava za digitalnu agendu Ministarstva kulture, informisanja i informacionog društva saopštila je da od danas građani putem interneta, pored Čukarice, Novog Beograda, Zemuna, Zvezdare i Novog Sada, mogu da zakažu termin za izdavanje dokumenata u još 11 policijskih stanica i uprava.

U saopštenju se navodi da je servis dostupan i u Pančevu, Nišu, Šapcu, Smederevu, Smederevskoj Palanci i Valjevu, kao i u beogradskim opštinama Palilula, Stari grad, Voždovac i Vračar.

Uprava za digitalnu agendu još jednom je uputila poziv svim institucijama državne uprave i lokalne samouprave da svoje usluge besplatno postave na portal eUprave i tako slede dobar primer MUP-a.

Uslugu besplatnog postavljanja rasporeda za zakazivanje termina u državnim institucijama, kao i obuku za rad i tehničku podršku, obezbeđuje Uprava za digitalnu agendu.

Portal eUprava je javnosti dostupan od juna 2010. godine, od kada se održava i razvija, pri čemu se sprovode tehnička unapređenja i uvode nove funkcionalnosti.

Dalji razvoj servisa eZakazivanje može se pratiti na sajtu Uprave za digitalnu agendu, kao i na Tviteru: #eZakazivanje, @digitalnaagenda i @eUprava.

Elektronska uprava je najjednostavniji način da se smanje redovi, izbegne korupcija i povećaju transparentnost i efikasnost u radu, dodaje se u saopštenju. 
Joomla templates by a4joomla