Банер
Банер
Услуга еЗаказивање и у Републичком геодетском заводу
Вести
среда, 21 децембар 2011 00:00

Извор: Дигитална агенда

Услугу еЗаказивања Републичког геодетског завода, данас су у рад пустили министар животне средине, рударства и просторног планирања Оливер Дулић и државна секретарка за дигиталну агенду Јасна Матић.

Услуге које су данас пуштене у рад на порталу еУправа су:

  • подношење захтева за издавање уверења о подацима садржаним у катастарском операту;
  • подношење захтева за издавање копије плана;
  • подношење захтева за издавање извода из листа непокретности;
  • подношење захтева за издавање уверења о идентификацији катастарских парцела;
  • пријем код начелника.

Министарство за заштиту животне средине, рударства и просторног планирања, одмах је подржало акцију Дигиталне агенде и Интернет заједнице у Србији, еЗаказивање, и поставило могућност еЗаказивање за катастар непокретности на чијим шалтерима је увек велика гужва.

Шалтери службе за катастар непокретности на Новом Београду, до сада су примали преко 350 странака дневно, те се дешава да грађани понекад чекају и више од 1х. Заказивање пријема странака смањиће чекање јер ће грађани имати увид у расположивост слободних термина. Осим путем интернета, РГЗ је пружио додатну могућност да се термини закажу и телефонским путем.

На овај начин се поједностављује процес пословања правних лица, а уједно се постиже и значаја уштеда времена јер ће се већи део поступка спроводити електонским путем. У катастар се на крају долази само једном ради доношења потврде о уплати и преузимања тражене документације. Портал еУправа иначе већ пружа могућност плаћања такси и услуга елктронским путем али се за потребе РГЗ припрема

имплементација посебног решења за раскњижавање уплата. По имплементацији овог решења, у следећој фази, за услуге РГЗ за физичка и правна лица биће омогућено и плаћање елктронским путем.

Управа за Дигиталну агенду позива све институције државне управе и локалне самоуправе да своје услуге бесплатно поставе на портал еУправе како би омогућили грађанима да остваре своје основно људско право. Услугу бесплатног постављања докумената државних институција као и обуку за рад и техничку подршку обезбеђује Управа за дигиталну агенду. Електронска управа је најједноставнији начин да се смање редови, избегне корупција а повећају транспарентност и ефикасност у раду.

Портал еУправа је објављен и јавности доступан од јуна 2010. године,  од тада се стално одржава, развија и спроводе се активности које поред техничких унапређења обухватају и нове функционалности. 
Јоомла templateс бy а4јоомла