Банер
Банер
Провера обавеза за локалне порезе и таксе у Београду путем интернета
Вести
субота, 24 децембар 2011 20:30

Извор: Тањуг / Б92 биз

Београд -- Порески обвезници из Београда убудуће могу преко интернета да се информишу о стању на свом пореском рачуну.

То им је омогућено кликом на линк "Управа јавних прихода - Упит стања", који се налази на званичном сајту града Београда.

Београђани који желе да користе ову услугу прво морају да поднесу захтев за отварање корисничког налога поштом или лично у било ком општинском одељењу Управе јавних прихода, а најједноставније је да то ураде путем интернета, наведено је у саопштењу Управе града у петак.

Подносећи захтев на један од три поменута начина, обвезник се региструје као неко ко жели да користи овај сервис и потом треба да оде на било које од 17 одељења Управе јавних прихода, где ће му бити уручени кориснички налог и лозинка.

Из Градске управе препоручују свим обвезницима да, уколико су у могућности, користе интернет за подношење захтева за отварање корисничког налога, како би избегли чекање на шалтерима.

Информације које се добијају на тај начин су информације о порезу на имовину физичких лица и порезу на имовину правних лица, о локалним комуналним таксама и накнади за коришћење градјевинског земљишта.

Преко поменутог линка корисник може користити услуге увида у стање на својим пореским рачунима.

Кориснички налог и лозинку може да преузме само обвезник лично или лице које он овласти, с тим да за физичко лице овлашћење мора бити оверено у суду или општини, а за правно лице овлашћење мора да печатира и потпише овлашћено лице фирме.

Путем доњих веза који воде ка Управи јавних прихода града Београда, можете преузети пријаве за плаћање локалних пореза и такси.

 
Јоомла templateс бy а4јоомла