Baner
Baner
Usklađivanje preduzetnika sa zakonom o privrednim društvima - Usklađivanje poslovnog imena privrednih društava i preduzetnika
Vesti
četvrtak, 12 januar 2012 12:28

USKLAĐIVANJE POSLOVNOG IMENA PREDUZETNIKA

Zakon o izmenama i dopunama zakona o privrednim društvima donosi novu odredbu koja propisuje da će registrator koji vodi Registar privrednih subjekata do 30. aprila 2012. godine, po službenoj dužnosti, poslovna imena postojećih društava i preduzetnika, registrovana u skladu sa Zakonom o registraciji privrednih subjekata („Službeni glasnik RS“ br. 55/04, 61/05 i 111/09-dr.zakon),  uskladiti sa odredbama člana 22. i člana 86. zakona koji propisuje da preduzetnik obavlja delatnost pod poslovnim imenom koje obavezno sadrži: ime i prezime preduzetnika, opis pretežne delatnosti, oznaku „preduzetnik“ ili „pr“ i sedište, čime se iz poslovnog imena isključuju ulica i broj.

Na ovaj način se želi postići ujednačen način registrovanja poslovnih imena privrednih subjekata (privrednih društava i preduzetnika), koja će se u Registru privrednih subjekata ubuduće upisivati bez adrese sedišta (ulice i broja), već samo, pored napred nabrojanih obaveznih elemenata, sa mestom sedišta privrednog društva ili preduzetnika. Navedene promene će registrator Registra privrednih subjekata izvršiti po službenoj dužnosti i tom prilikom se neće izrađivati pismeni otpravci navedenih rešenja o registraciji, a kako bi se smanjili nepotrebni administrativni troškovi.

 
Joomla templates by a4joomla