Банер
Банер
Информације о пореском стању стижу путем емаил-а
Вести
четвртак, 15 март 2012 16:25

Извор: Бета / Б92

Београд -- Пореска управа Србије омогућила је од данас свим грађанима и фирмама да одмах добију информације о својим дуговањима за порез преко Контакт центра те управе.

Директор Пореске управе Србије Драгутин Радосављевић је објаснио да позивом на број 0700-700-007 представници предузећа дају податке о пореском идентификационом броју (ПИБ), матичном броју предузећа, седишту, адреси као и своје личне податке и у року од свега неколико секунди на своју мејл адресу добијају тражени упит.

"Грађани и фирме сада могу на једноставан начин тренутно да добију увид у стање свог пореског дуга или претплате, док су раније морали дуго да чекају на информације", казао је он.

Приликом пријављивања за пружање појединачних информација о стању на пореским прачунима преко Контакт центра потребно је пријавити и телефоне преко којих ће се комуицирати са Пореском управом, додао је Видојевић.

Драгутиновић је прецизирао да ће се извештај о стању пореског рачуна слати пореском обвезнику на званичну адресу електронске поште коју је навео у пријави за коришћење услуге, а радиће се на томе да сервис буде доступан и преко портала Е-управе.

Директор сектора за развој и рачунарску подршку у Пореској управи Дејан Видојевић казао је да се образац за пријаву коришћења нове услуге налази на сајту Пореске управе.

Грађани неће моћи да добију једино стање пореза на имовину, пошто је он у надлежности локалних самоуправа, казао је Видојевић.

Подсећамо читаоце да је Управа јавних прихода Београд омогућила проверу стања дуга по основу локалних такси и пореза путем интернета.

Он је казао да је Пореска управа морала да обједини податке из три информациона система и 15 база података да би омогућила коришћење нове услуге.

Он је најавио и да ће од априла бити уведено потпуно електронско слање пријава за порез на додату вредност (ПДВ) у Србији. 
Јоомла templateс бy а4јоомла