Банер
Банер
Адриахост повећава хостинг пакете
Вести
уторак, 27 март 2012 13:58

Пише: Милош Станић

Решили смо да повећамо наше хостинг пакете 2 – 10 пута у односу на стару понуду. ИТ тржиште у свету напредује великом брзином, процесори су бржи, хард дискови имају више капацитета а датацентри су све већи. То нама омогућава да по истој и нижој цени направимо бољу понуду.

Смањили смо број пакета са четири на три – басиц, бизнис и бизнис плус. Укинут је басиц плус пакет. Три пакета су довољна. Пакети су драстично повећани, а најважније промене су приказане у табели:

Хостинг услуге - адриахост

Наравно сви пакети имају цПанел, фантастико (бесплатне wеб апликације које се инсталирају на 1-клик), wебмаил, гарантовани 99.9% уптиме и најбољу подршку у земљи. Уколико нисте задовољни у 30 дана, новац вам враћамо. И наравно, ако платите хостинг 2 године унапред, добијате 3. годину бесплатно!

Стари корисници?

Не брините. Свима су повећани пакети, бесплатно наравно. Наши корисници који су били на басиц плус пакету који је сада укинут, су бесплатно унапређени у бизнис пакет стим што ће и убудуће плаћати стару цену басиц плус пакета (49е) иако сада користе скупљи пакет.

Нове цене

Нажалост у Србији није могуће ефикасно користити наплату кредитним картицама, па су наше цене и плаћање формиране на годишњем нивоу. Цене пакета су од 25 до 139€ годишње. Ниже цене (басиц пакет 25€ годишње) су за почетнике, студенте и мале сајтове, док су пакети више цене (Бизнис 69€ и бизнис плус пакет 139€) за пословне кориснике, захтевније сајтове и wеб схоп-ове.

Ако неко мисли да је цена пакета висока, направићу малу илустрацију.

ХостингАко желите да почнете са wеб-ом, да покренете сајт или да вежбате прављење сајта (wеб десигн, девелопмент…) вама је довољан почетни Басиц пакет. Цена пакета је 25€, а када то поделите на 12 месеци, испада да је цена по месецу  2€ или 220 динара. Мислим да је то више него повољно.

Ако помислите да је то лако зарађених 2€ месечно, онда имајте у виду да је одговор на суппорт тикет скупљи од 3€ јер људи у техничкој подршци имају плате, па се плаћа порез, па рачунари, софтwаре, струја… То практично значи да када нам клијент пошаље 1 тикет, ми тог месеца немамо зараду. Због тога нам је у интересу да има што мање тикета и да наша хостинг понуда буде што стабилнија. Ово нисте знали, зар не?

 

Зашто Бизнис плус пакет?

Уколико већ имате развијен посао, било да је то продавница, пекара или нешто друго оффлине или wебсајт, wебсхоп, дизајнерску агенцију или други online бизнис онда је прави пакет за вас Бизнис плус од 139€ годишње. Када 139€ поделите на 12 месеци, месечна цена услуге је 11.5€ или око 1250 динара. Другим речима за цену једног ручка на месечном нивоу ви имате wеб сајт који вам може бити ново продајно месето или ваш излог у свет. За овај новац добијате три јако битне ставке.Хостинг пакет

Пре свега добијате бесплатну регистрацију домена и неограничен простор и проток. Ми пратимо ваше пословање – планирамо и надгледамо сервере да не буде превише сајтова на њима и да увек имате довољно ресурса за раст. За разлику од малих хостинг фирми, ми имамо посебне сервере за пословне кориснике, тако да се на њима неће наћи адулт сајтови, форуми или велики портали који су често мета хакера или сајтови који због велике посете успоравају сервере. За адулт сајтове, форуме и захтевне кориснике имамо посебне сервере, али то већ није тема овог чланка. Бесплатна је само регистрација .цом и .нет домена. РС домени се и даље плаћају.

Друга битна ставка у бизнис пакету је да можете имати неограничен број сајтова на Бизнис хостинг пакету. То значи да можете да проширите своје пословање и направите нови сајт за сваки бранд, покренете приватни блог или слично. Обратите пажњу, то не значи, да дизајн агенција може да пакује своје клијенте на бизнис пакету јер је дозвољен само један власник на хостинг пакету.

Трећа битна ставка је да Бизнис и Бизнис плус пакети омогућавају додатну ИП адресу, ССЛ цертификат. Зашто вам ово може затребати? Па ИП адреса је потребна код многих програма или рецимо код прављења емаил листи. Сигурно не желите да се деси да ваше емаил поруке заврше као спам зато што је неко други са сервера компромитовао легитимитет заједничке ИП адресе. Такође, не желите да пошаљете маил и да ИП адреса сервера буде заведена на “блацк лист” због вас. Са друге стране за wеб схоп-ове је јако битан ССЛ, а он такође захтева ИП адресу. 
Јоомла templateс бy а4јоомла