Банер
Банер
Конузин: Не може и ЕУ и Русија
Вести
среда, 18 април 2012 16:21

Извор: Тањуг / Б92

Чајетина -- На путу придруживања, Европска унија ће од Србије тражити да раскине Споразум о слободној трговини са Русијом, што ће имати економске последице по Србију.

То је изјавио амбасадор Руске Федерације Александар Конузин.

На састанку са привредницима у Чајетини, Конузин је нагласио да српска влада у овом тренутку нема праву перцепцију овог проблема, јер су јој приоритет претприступни фондови ЕУ и могућност привлачења страних инвеститора.

“Руска Федерација је заинтересована за очување трговинске размене са Србијом, али нико ништа неће радити на своју штету. Тако ни ЕУ неће увозити шљиву из Србије, већ из Француске која је знатно конкурентнија са ценом”, рекао је Конузин.

Амбасадор Руске Федерације је истакао да се билатерална сарадња између Руске Федерације и Србије, поред енергетике и инфраструктуре, може проширити и на мала и средња предузећа, посебно из области пољопривреде и прехрамбене индустрије.

Он је поручио предузетницима да морају бити агресивнији и активнији у тражењу партнера на захтевном руском тржишту, на коме влада велика конкуренција.

Као потенцијале чајетинске општине Конузин је навео пласман пољопривредних и сувомеснатих производа, као и здравствени туризам, који ће у јуну бити представљени у Русији.

Амбасадор Конузин обишао је и фирму “Златиборац” која је успела да се пробије на руско тржиште и испоручи прве количине сувомеснатих производа. 
Јоомла templateс бy а4јоомла