Банер
Банер
Из школске клупе раде на интернету
Вести
петак, 25 мај 2012 19:55

Извор: Б92

Београд -- Да тинејџерска забава може да постане посао и прилика за зараду, открила су три ђака 6. београдске гимназије.

Они су, наиме, покренули сајтове о цртаним филмовима, видео играма и филмовима.

Новац добијају од посетилаца који кликну на рекламе, а одржавање сајтова им, како кажу, не одузима много времена. Никола, Лазар и још један Никола, матуранти београдске 6. гимназије, иако једва пунолетни иза себе имају неколико година радног искуства. Све је почело 2008. године.

Никола Милошевић наводи да су "прошле године покренули сајт са цртаним филмовима. И то је био први наш сајт који зарађује па нам је то омогућило да у октобру покренемо још један сајт о филмовима. И онда смо почетком ове године купили још један сајт, који постоје од 2005. То је сајт о видео играма".

Филмови, цртаћи и игрице нису случајно изабрани. То су главна интересовања ових 18-годишњака. "Уствари ми смо успели да спојимо наше дружење, оно што нас интересује и да кажем сада већ посао", кажу они. Од њега су почели и да зарађују. Свака посета или клик доноси им добит, додуше и даље симболичну.

"Сада зарада још није толико велика. Ми то уствари улажемо и даље. Како добијемо неки новац ми улажемо у сајт јер се трудимо да што боље што лакше изгледа. Паре ће временом доћи. Ми свакако имамо времена да то сачекамо, још смо млади", наводи Лазар Павловић.

Почетни капитал, који је износио негде око 2.000 динара за закуп домена добили су од родитеља, који нису претерано упознати са бизнисом својих синова.

Никола Павловић каже да "моји родитељи ни не знају шта ја тачно радим, они мисле да сам ја стално на Фејсбуку, они не знају да ја то волим и да је то један озбиљан посао".

Иако ће за који месец постати студенти права и економије, своју прву љубав, кажу, неће заборавити!

"Па сигурно ће бити теже. На факултету као што знате мора много више да се учи, али трудићемо се да одвојимо доста времена и за овај посао поготовоп што то прераста у један већи и озбиљнији посао и надам се да ће то испасти једна лепа прича", додаје Никола 
Јоомла templateс бy а4јоомла