Банер
Банер
Топли оброк ослободити пореза
Вести
уторак, 29 мај 2012 10:28

Извор: Дневник

Генерални секретар Уније послодаваца Србије (УПС) Бошко Савковић изјавио је да ће та пословна организација тражити и од нове владе да топли оброк и регрес ослободи од опорезивања.

Према његовим речима, ситуација у реалном сектору је лошија него што је била пре неколико месеци, када је УПС у јавности испоставио тај захтев.

„Не видим ни један параметар, не само на нашем тржишту него и окружењу, који би нам давао оптимизам да можемо да задржимо постојећи ниво радне снаге у овим условима”, рекао је Савковић  Тањуг-у и нагласио да је потребно повући низ потеза у правцу релаксације трошкова послодаваца.

Он је изразио бојазан да нова влада неће имати ‘слуха’ за проблеме предузетника, јер ће због смањеног прилива у буџет морати да нађе начина да наплати више новца. Савковић тврди да би за почетак било добро да сви буду изједначени у третману измиривања обавеза,  без обзира на то да ли је реч о фирми у страном или домаћем власништву, малом предузетнику или великој државној фирми и додао да би укидање плаћања пореза и доприноса на топли оброк и регрес био директан допринос смањењу незапослености али и животном стандарду радника. 
Јоомла templateс бy а4јоомла