Банер
Банер
Пореска управа отписује 330 милијарди дуга за порез
Вести
четвртак, 19 јул 2012 13:04

Извор: Блиц

Пореска управа ће отписати потраживања у износу од око 330 милијарди динара према фирмама за које је готово извесно да нису у стању да их измире, сазнаје „Блиц”.

То би значило да ће бити наплаћено свега 30 милијарди динара, или мање од 10 одсто укупног пореског дуга.

- На следећем списку дужника који буде објавила Пореска управа, сви ови дугови ће бити отписани јер их није могуће наплатити. Требало би направити реалне спискове дужника - каже за „Блиц” Дејан Видојевић, заменик директора ове институције.

Економисти, међутим, тврде да дугове не би требало одмах отписивати, јер све док фирме располажу неком имовином постоји шанса да се део дуговања наплати.

- Свуда у свету се одузима имовина ако се порези не плаћају, само код нас то никоме не пада на памет - каже економиста Махмут Бушатлија.

Он додаје да се међу 500 дужника Пореске управе налазе и предузећа из којих су газде извлачиле профит науштрб пореза и доприноса које нису уплаћивали радницима.

Он верује да ни нови начин наплате пореза и доприноса у коме банке помажу Управи при контроли уплата неће дати резултате док се не спроведе реформа пореског система. 
Јоомла templateс бy а4јоомла