Банер
Банер
Радосављевић: "Тужићу државу због смене"
Вести
петак, 10 август 2012 10:13

Извор: Тањуг / Блиц

Београд -- Директор Пореске управе Србије Драгутин Радосављевић, који је смењен на јучерашњој седници владе, најавио да ће тужити државу због тога.

"Реаговаћу, поднећу тужбу. Верујем да су то урадили на основу члана 38 Закона о министарствима, али желим прво да видим шта пише у образложењу Владе", рекао је Радосављевић за "Блиц".

На питање да ли је разлог можда лош рад Пореске управе, Радосављевић је одговорио да је "реч о политичким разлозима", јер Г17 плус хоће на његово место да "доведе човека из свог табора".

У УРС-у међутим кажу да је један од разлога за разрешење Радосављевића управо што је он "човек странке, а не професионалац", што доказује чињеница да је пре него што је постављен за директора Пореске управе био државни секретар и кандидат ДС за градоначелника Крагујевца.

"Њега мења суви професионалац - жена која је већ 13 година у ПУ", кажу у УРС-у и тврде да је ова смена доказ департизације.

Министар финансија и привреде Млађан Динкић овластио је директорку Центра за велике пореске обвезнике у Пореској управи Љиљану Ковачевић да координира том институцијом до избора новог директора. 
Јоомла templateс бy а4јоомла