Baner
Baner
Izmene Zakona o deviznom poslovanju
Vesti
petak, 19 oktobar 2012 08:52

Izvor: Tanjug / B92

Beograd -- Novi zakon o deviznom poslovanju, koji će značajno pospešiti elektronsku trgovinu preko Interneta, biće usvojen krajem novembra.

Kako je najavio državni sekretar u Ministarstvu finansija i privrede Vlajko Senić, zakonski nacrt u javnoj raspravi i tokom novembra biće upućen u skupštinsku proceduru, posle koje ubrzo sledi usvajanje i stupanje na snagu.

U pauzi javne rasprave o predlogu izmena i dopuna Zakona o deviznom poslovanju, koji je organizovao Centar za razvoj Interneta, Senić je rekao da će u novom zakonu biti ukinute mnoge birokratske procedure.

Ukinut je čitav Devizni inspektorat u Ministarstvu finansija i sve one obaveze koje su korisnici imali prema deviznom inspektoratu, objasnio je Senić i dodao da su ostale jedino neke nadležnosti Narodne banke Srbije, kada je reč o deviznom poslovanju.

Državni sekretar u Ministarstvu spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija Stefan Lazarević rekao je da je i Zakon o elektronskoj trgovini u nadležnosti tog ministarstva, koje ga je stavilo pod "rentgen javnosti" i očekuju sugestije i primedbe na taj propis.

On je izrazio nadu da će i taj zakon do kraja godine biti unapređen. 
Joomla templates by a4joomla