Банер
Банер
АПР: Регистар понуђача почеће са радом 1. септембра
Вести
уторак, 27 август 2013 09:55

Регистар понуђача почеће да ради 1.септембра 2013. године, а његово вођење поверено је Агенцији за привредне регистре на основу Закона о јавним набавкама („Службени гласник РС“ бр.124/12).

Успостављањем Регистра понуђача биће формирана јединствена, централна, електронска и јавна база података о предузетницима и правним лицима који испуњавају обавезне услове за учешће у поступку јавне набавке, прописане чланом 75. став 1. тач.1) до 4) Закона о јавним набавкама.

Лице које буде уписано у овај регистар неће бити дужно да приликом подношења понуде, односно пријаве за учешће на тендеру доказује испуњеност обавезних услова за учешће у поступку јавне набавке, што ће смањити његове административне обавезе приликом припреме тендерске документације.

У Регистар понуђача регистроваће се датум уписа, промена података и брисања понуђача, као и забележбе података о понуђачу које су од значаја за правни промет, а саставни део Регистра понуђача биће и документа на основу којих је извршена свака регистрација.

Више информација, упутства за регистрацију и регистрационе пријаве потражите на страници Регистар понуђача – Агенције за привредне регистре.

Извор: Агенција за привредне регистре


 
Јоомла templateс бy а4јоомла