Банер
Банер
Нове шифре делатности
Вести
Аутор текста Љубиша Лазаревић   
петак, 03 децембар 2010 21:38

Подсећамо посетиоце да је нови Закон о класификацији делатности ("Службени гласник РС", број 104/09) ступио на снагу 16. марта 2010. године. На основу овог закона донета је нова Уредба о класификацији делатности ("Службени гласник РС", број 54/2010) која је ступила на снагу 12. августа 2010. године.

У складу са Уредбом о класификацији делатности Агенција за привредне регистре извршила је промене шифре претежне делатности без захтева привредног друшта, предузетника и осталих јединица разврставања и без доношења посебног акта о промени шифре и описа регистроване претежне делатности.

Сви привредни субјекти и друга правна лица, регистровани у регистрима који се воде код Агенције за привредне регистре, увидом у интернет страну Агенције, могу да се информишу о новој шифри и опису претежне делатности према којој су разврстани у складу  са Уредбом  о класификацији делатности. Уколико до сада нисте проверили нову шифру претежне делатности то можете учинити овде .

Опширније...
 
Јединствена пријава на обавезно социјално осигурање - нови образац М
Вести
Аутор текста Љубиша Лазаревић   
петак, 10 децембар 2010 21:52

(Вест преузета од Републичког фонда за ПИО)

Регистрација осигураника и осигураних лица ради остваривања права из пензијског и инвалидског осигурања, здравственог осигурања и осигурања за случај незапослености (социјално осигурање) обавља се од 1. октобра 2010. године на једном шалтеру, преко јединствене пријаве на социјално осигурање, при чему послодавци могу да бирају да ли ће образац јединствене пријаве подносити на шалтеру Фонда ПИО или РЗЗО.

Опширније...
 
Захтев за паушално опорезивање у 2011. години
Вести
Аутор текста Љубиша Лазаревић   
среда, 24 новембар 2010 10:32

Овде можете преузети захтев за паушално опорезивање за 2011. годину. који можете попунити.

Осим на горњем линку образац се може преузети и из дела Прописи - обрасци.

Препоручујемо да погледате и Калкулатор за обрачун пореза и доприноса за паушалце
 
<< Почетак < Претходна 41 42 43 44 Следећа > Крај >>

Страна 44 од 44
Јоомла templateс бy а4јоомла