Банер
Банер
Издавање ПИБ-а за нерезидентне пореске обвезнике
Вести
уторак, 10 децембар 2013 09:39

Пореска управа обавештава пореске обвезнике да, од 10.12.2013.године, Канцеларија за нерезиденте врши регистрацију - издавање пореског идентификационог броја за нерезидентне пореске обвезнике.

Канцеларија се налази у Филијали Савски венац, у Улици Зелени венац бр.16 на првом спрату.

Опширније...
 
ПИБ регистар
Вести
Аутор текста Љубиша Лазаревић   
понедељак, 14 октобар 2013 12:38

На новом интернет сајту Пореске управе доступан је ПИБ регистар - регистар свих обвезника којима је додељен порески идентификациони број (ПИБ).

Опширније...
 
АПР: Регистар понуђача почеће са радом 1. септембра
Вести
уторак, 27 август 2013 09:55

Регистар понуђача почеће да ради 1.септембра 2013. године, а његово вођење поверено је Агенцији за привредне регистре на основу Закона о јавним набавкама („Службени гласник РС“ бр.124/12).

Успостављањем Регистра понуђача биће формирана јединствена, централна, електронска и јавна база података о предузетницима и правним лицима који испуњавају обавезне услове за учешће у поступку јавне набавке, прописане чланом 75. став 1. тач.1) до 4) Закона о јавним набавкама.

Опширније...
 
Сукоб са центрима моћи или дно Европе – текст објављен у НИН-у од 08.08.2013
Вести
уторак, 13 август 2013 07:58

Преносимо: пише Небојша Катић

Пред реконструисаном владом Србије стоји титански задатак – како се зауставити на путу у суноврат, како прекинути континуитет економске антиполитике која траје већ дуже од деценије?

За почетак, влада би се морала ослободити заблуда и старих савета који увек инсистирају на истим рецептима – на привредном амбијенту и флексибилном тржишту рада, на ниској инфлацији, малој буџетској потрошњи и ниском јавном дугу, на привлачењу страних инвеститора. Успешност ових рецепата, емпирија не потврђује.

Опширније...
 
Електронска пријава на осигурање запослених и других лица - портал ЦРОСО почео са радом
Вести
уторак, 06 август 2013 21:02

Дана 06.08.2013. године, Централни регистар обавезног социјалног осигурања (ЦРОСО) почео је са оперативним радом, а то подразумева да се Јединствене пријаве на обавезно социјално осигурање у електронском облику подноси на Порталу Централног регистра обавезног социјалног осигурања.

Опширније...
 
Пореска управа: Фискалне касе застареле – креирање рачуна и пријава промета директно на серверу ПУ
Вести
понедељак, 29 јул 2013 10:54

БЕОГРАД - Директор Пореске управе Иван Симич изјавио је данас да су се први резултати боље наплате пореза показали у јулу истичући да ће, без изузетка, бити блокирана сва предузећа која имају пореска дуговања.

Симич је у интервјуу Тањугу изразио очекивање да ће такав темпо наплате бити задржан до краја године и додао да је изненађен што нека државна предузећа и установе годинама нису плаћали порез, и то нико није надзирао, а сада у медијима постоје примедбе због блокада.

Опширније...
 
Прерачун са нето на бруто на зараде запослених
Вести
понедељак, 03 јун 2013 09:05

Иако се, према Закону о раду, зарада уговара у бруто износу, понекад је потребно нето износ зараде прерачунати у бруто (на пример, за потребе самог уговарања зараде). Зато у наставку дајемо коефицијенте за прерачун са нето на бруто.

Опширније...
 
<< Почетак < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следећа > Крај >>

Страна 2 од 44
Јоомла templateс бy а4јоомла