Банер
Банер
Радосављевић: "Тужићу државу због смене"
Вести
петак, 10 август 2012 10:13

Извор: Тањуг / Блиц

Београд -- Директор Пореске управе Србије Драгутин Радосављевић, који је смењен на јучерашњој седници владе, најавио да ће тужити државу због тога.

"Реаговаћу, поднећу тужбу. Верујем да су то урадили на основу члана 38 Закона о министарствима, али желим прво да видим шта пише у образложењу Владе", рекао је Радосављевић за "Блиц".

Опширније...
 
Смењен директор Пореске управе
Вести
петак, 10 август 2012 10:08

Извор: РТС

Драгутин Радосављевић разрешен дужности директора Пореске управе. До избора новог директора, рад Пореске управе координираће Љиљана Ковачевић, која је на челу Центра за велике пореске обвезнике.

Влада Републике Србије донела је решење о престанку рада Драгутина Радосављевића на положају директора Пореске управе у Министарству финансија и привреде. До избора новог директора, рад те институције координираће директорка Центра за велике пореске обвезнике у Пореској управи Љиљана Ковачевић, одлучио је ресорни миснистар Млађан Динкић.

Опширније...
 
Повећана наплата доприноса за социјално осигурање
Вести
петак, 10 август 2012 10:04

Извор: Пореска управа

Обавештавамо Вас да је  због увођења новог система, наплата доприноса за социјално осигурање у јулу већа за 3 одсто, или 1,2 милијарде динара, у односу на претходни месец. За око 10 одсто повећан је број послодаваца који измирују своје обавезе односно који плаћају и зараде и доприносе.

Опширније...
 
Ускоро ребаланс и буџет за 2013. и повећање ПДВ
Вести
среда, 08 август 2012 14:20

Извор: Тањуг

БЕОГРАД - Министар финансија и привреде Млађан Динкић изјавио је данас да су у току припреме за ребаланс буџета и истовремено доношење буџета за 2013. годину и најавио измену пореза на додату вредност (ПДВ), који ће бити повећан на 20 одсто.

Опширније...
 
Од јануара 2013. године, један уплатни рачун, једна пореска пријава
Вести
среда, 08 август 2012 14:12

Извор: Б92 / Бета

Београд -- Помоћник директора Пореске управе Дејан Видојевић изјавио је да је број послодаваца који у јулу нису уплаћивали порезе и доприносе смањен за 10 одсто.

Видојевић је рекао да је за првих месец дана примене новог начина контроле уплате пореза на зараде и доприносе, укупно на рачун пореза и доприноса у јулу уплаћено 58,3 милијарде динара, што је седам одсто више него у јулу прошле године.

Опширније...
 
Од октобра четири већа пореза
Вести
среда, 08 август 2012 08:58

Извор: Б92

Београд -- Од 1. октобра четири пореза у Србији биће повећана, најавила је у интервјуу за НИН-а Милица Бисић, саветница за порески систем у Министарству финансија.

"Гледаћемо да што мање подигнемо порезе, али је то неопходно да бисмо смањили огроман дефицит. ПДВ ће вероватно бити повећан на 20 одсто, с тим што би нижа стопа остала осам одсто. Порез на добит ће бити повећан са 10 на 15 одсто “, рекла је Бисићева.

Опширније...
 
Већи порези за богате?
Вести
понедељак, 06 август 2012 16:08

Извор: РТС

Садашња пореска политика у Србији штити богате. Увођење прогресивног опорезивања и избалансиранија пореска политика могли би да буду пут за излазак из кризе.

Порески систем у Србији одговара богатима, по чему нисмо изузетак од остатка Европе. Да ствари, ипак, почињу да се мењају показују и речи премијера Ивице Дачића који каже да је и у Србији дошло време да терет кризе поднесу најимућнији.

Опширније...
 
<< Почетак < Претходна 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Следећа > Крај >>

Страна 16 од 53
Јоомла templateс бy а4јоомла