Банер
Банер
Пореска управа - Обавештење мењачима
Вести
петак, 19 октобар 2012 13:32

Извор: Пореска управа

Пореска управа је у вези са преузимањем надлежности Девизног инспектората издала Обавештење мењачима које овде преносимо:

Опширније...
 
Измене Закона о девизном пословању
Вести
петак, 19 октобар 2012 08:52

Извор: Тањуг / Б92

Београд -- Нови закон о девизном пословању, који ће значајно поспешити електронску трговину преко Интернета, биће усвојен крајем новембра.

Како је најавио државни секретар у Министарству финансија и привреде Влајко Сенић, законски нацрт у јавној расправи и током новембра биће упућен у скупштинску процедуру, после које убрзо следи усвајање и ступање на снагу.

Опширније...
 
Фонд за развој нуди рефинансирање зајмова - Кредити за женско предузетништво
Вести
четвртак, 18 октобар 2012 19:51

Извор: Вечерње новости

Фонд за развој креће у рефинансирање кредита које су фирме узеле код пословних банака. Планирају пласман кредита уз камату од свега четири одсто.

Ускоро би, бар према најавама Фонда за развој, ова институција могла да крене у рефинансирање кредита које су фирме узеле код пословних банака. Да ће овај програм за предузећа бити посебно атрактиван говори податак да Фонд за развој у наредној години планира пласман кредита уз камату од свега четири одсто. Тренутно је, како подсећа директорка Фонда за развој Слађана Бацковић, камата на зајам ове институције максималних 4,5 одсто.

Опширније...
 
Порез на трансфере у пореске рајеве
Вести
уторак, 16 октобар 2012 14:04

Извор: Бета / Б92

Минстар финансија и привреде Србије Млађан Динкић изјавио је да ће увести опорезивање трансакција у такозване "пореске рајеве".

Динкић је на представљању Беле књига Савета страних инвеститора (ФИЦ) Србије прецизирао да ће бити уведен порез по одбитку за трансфере у пореске рајеве и да ће та пореска стопа највероватних износити 30 одсто.

У оквиру пореске реформе, додао је он, биће уведено и опорезивање некоришћеног пољопривредног и градског земљишта.

Србија губи огромне приходе због великих површина необрадјиваног земљишта, истакао је Динкић и додао да ће они који поседују пољопривредно земљиште, а не обрадјују га или га не рентирају - морати да плате порез.

Опширније...
 
Најављена реформа паушалног опорезивања
Вести
уторак, 16 октобар 2012 13:29

Извор: Тањуг / Б92

Београд -- Министар финансија Млађан Динкић најавио је измене више законских прописа међу којима и закон о акцизама, реформу паушалног опорезивања, пореза на имовину.

Динкић је рекао да ће у наредној години бити урађен нов закон о акцизама који ће предвидети петогодишњи темпо акциза како би дуванска индустрија имала јасан план пословања.

Он је додао да је у плану и реформа паушалног опорезивања како би се плаћао порез на имовину, паушални порез и порез и допринос на плате, а не као до сада мноштво разних пореза.

Опширније...
 
Престао са радом Девизни инспекторат - Престала обавеза вођења контролника у спољнотрговинском пословању
Вести
понедељак, 15 октобар 2012 19:57

Извор: Министарство финансија и привреде

Поводом престанка рада Девизног инспектората Министарство финансија и привреде издало је важно саопштење, које преносимо у наставку.

Законом о изменама и допунама закона о пореском поступку и пореској администрацији („Службени гласник РС“, број 93/2012), који ступа на снагу дана 6. октобра 2012. године, прописано је да даном ступања на снагу овог закона престаје са радом Девизни инспекторат образован Законом о девизном пословању („Службени гласник РС“, бр. 62/06 и 31/11).

Опширније...
 
Исплаћено више пензија него плата
Вести
понедељак, 15 октобар 2012 20:22

Извор: Пресс / Б92

Београд -- Статистика потврђује да у Србији има више запослених него пензионера, али је у ове године живот демантовао статистику, јер је исплаћено више пензија него плата.

До оваквог чудног заплета дошло је зато што огроман број радника не добија редовно плату, па су на 1,68 милиона исплаћених пензијских чекова биле свега 1,63 зараде, пише Прес.

Стручњаци кажу да овакви подаци не треба да нас изненађују, јер је због кризе све више предузећа која не могу редовно да исплаћују запослене.

Опширније...
 
Још чланака...
<< Почетак < Претходна 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Следећа > Крај >>

Страна 11 од 53
Јоомла templateс бy а4јоомла