Банер
Банер
Укинута такса за добијање матичног броја – оснивање јефтиније за 2.140 динара
Вести
понедељак, 01 октобар 2012 10:45

Извор: Агенција за привредне регистре

Агенција за привредне регистре (АПР) обавештава кориснике да је Законом о изменама Закона о републичким административним таксама (Сл. Гласник РС 93/2012) од 1. октобра 2012. године укинута такса за добијање матичног броја.

Опширније...
 
Објашњење у вези са поступањем обвезника ПДВ при усклађивању фискалне касе због промене пореске стопе ПДВ, са аспекта Закона о фискалним касама
Вести
недеља, 30 септембар 2012 21:20

Извор: Министарство финансија и привреде

Министар финансија и привреде дао је објашњење о поступању у примени нове стопе у обрачуну ПДВ, да порески обвезници могу самостално да изврше промену пореске стопе ПДВ.

Одредбом члана 4. тачка 21) Закона о фискалним касама („Службени гласник РС”, број 135/04) прописано је, да фискална каса мора да онемогући промену спецификације пореских стопа од момента формирања првог фискалног исечка у текућем периоду до момента израде дневног извештаја за текући период.

Опширније...
 
Од наредне године почиње примена унакрасне процене имовине и прихода
Вести
четвртак, 27 септембар 2012 14:00

Извор: Министарство финансија и привреде

Министар финансија и привреде Млађан Динкић најавио је да би грађани и привреда, у наредне 3 године, требало да добију модернизовану и професионализовану Пореску управу. “Пореска управа је кичма државе и њена модернизација је изузетно важна за државу и јавне финансије.

Од значајних новина министар је најавио да би, од почетка наредне године, требало да почне примена унакрсне процене прихода и имовине. Намера је, како је нагласио, да се обухвате поједине групе пореских обвезника, а једна од група чији ће материјални приходи бити преиспитани, биће стечајни управници.

Опширније...
 
Усвојене измене пореских закона
Вести
среда, 26 септембар 2012 08:21

Извор: Бета / Б92

Београд -- Акцизе на дизел-гориво биће од 1. октобра повећане са 37,07 на 42 динара по литру, а на цигарете са 33 на 43 динара по паклици.

Како је утврђено је изменама Закона о акцизама које је данас усвојила Скупштина Србије, акцизе на оловни бензин биће повећане на 55 динара по литру, а на безоловни бензин остаће 49,6 динара по литру, док ће акцизе на течни нафтни гас бити повећане на 30 динара по килограму.

Опширније...
 
Потписивање Споразума о сарадњи између Државне регистрационе коморе Руске Федерације и Агенције за привредне регистре
Вести
уторак, 25 септембар 2012 10:22

Извор: АПР

На позив Савезне буџетске установе „Државна регистрациона комора у оквиру Министарства правде Руске Федерације“, директор Агенције за привредне регистре Звонко Обрадовић одлази данас у Москву, где ће у четвртак 27. септембра потписати Споразум о сарадњи између Агенције за привредне регистре Републике Србије и Савезне буџетске установе „Државна регистрациона комора у оквиру Министарства правде Руске Федерације“.

Опширније...
 
Занатлије и предузетници не морају да „дефискализују“ фискалне касе
Вести
петак, 21 септембар 2012 20:38

Извор: Министарство финансија и привреде

Поводом учесталих питања занатлија и предузетника о обавези плаћања тзв. „дефискализације“ фискалних каса, Министарство финансија и привреде обавештава јавност да овлашћеним сервисерима не морају да плаћају никакве накнаде за „дефискализацију“ касе. Такође, занатлије и предузетници нису више у обавези ни да поседују терминал за даљинско очитавање формираних дневних извештаја из фискалне касе (ГПРС терминал).

Опширније...
 
Прилагођавање новим фискалним обрачунима ПДВ-а - У Србији укупно 110.420 обвезника у систему ПДВ-а
Вести
четвртак, 20 септембар 2012 20:18

Извор: Министарство финансија и привреде

Министарство финансија и привреде обавештава пореске обвезнике да ће, сходно изменама и допунама Закона о порезу на додату вредност, које треба да ступе на снагу од 1. октобра 2012. године, општа стопа пореза на додату вредност за опорезиви промет добара и услуга бити повећана са 18 на 20 одсто.

Порески обвезници свој пословни систем треба да прилагоде новим фискалним обрачунима ПДВ-а. Сви који су у систему ПДВ-а, позивају се да се припреме за примену нове пореске стопе.

Опширније...
 
<< Почетак < Претходна 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Следећа > Крај >>

Страна 13 од 53
Јоомла templateс бy а4јоомла