Baner
Baner
Radosavljević: "Tužiću državu zbog smene"
Vesti
petak, 10 avgust 2012 10:13

Izvor: Tanjug / Blic

Beograd -- Direktor Poreske uprave Srbije Dragutin Radosavljević, koji je smenjen na jučerašnjoj sednici vlade, najavio da će tužiti državu zbog toga.

"Reagovaću, podneću tužbu. Verujem da su to uradili na osnovu člana 38 Zakona o ministarstvima, ali želim prvo da vidim šta piše u obrazloženju Vlade", rekao je Radosavljević za "Blic".

Opširnije...
 
Smenjen direktor Poreske uprave
Vesti
petak, 10 avgust 2012 10:08

Izvor: RTS

Dragutin Radosavljević razrešen dužnosti direktora Poreske uprave. Do izbora novog direktora, rad Poreske uprave koordiniraće Ljiljana Kovačević, koja je na čelu Centra za velike poreske obveznike.

Vlada Republike Srbije donela je rešenje o prestanku rada Dragutina Radosavljevića na položaju direktora Poreske uprave u Ministarstvu finansija i privrede. Do izbora novog direktora, rad te institucije koordiniraće direktorka Centra za velike poreske obveznike u Poreskoj upravi Ljiljana Kovačević, odlučio je resorni misnistar Mlađan Dinkić.

Opširnije...
 
Povećana naplata doprinosa za socijalno osiguranje
Vesti
petak, 10 avgust 2012 10:04

Izvor: Poreska uprava

Obaveštavamo Vas da je  zbog uvođenja novog sistema, naplata doprinosa za socijalno osiguranje u julu veća za 3 odsto, ili 1,2 milijarde dinara, u odnosu na prethodni mesec. Za oko 10 odsto povećan je broj poslodavaca koji izmiruju svoje obaveze odnosno koji plaćaju i zarade i doprinose.

Opširnije...
 
Uskoro rebalans i budžet za 2013. i povećanje PDV
Vesti
sreda, 08 avgust 2012 14:20

Izvor: Tanjug

BEOGRAD - Ministar finansija i privrede Mlađan Dinkić izjavio je danas da su u toku pripreme za rebalans budžeta i istovremeno donošenje budžeta za 2013. godinu i najavio izmenu poreza na dodatu vrednost (PDV), koji će biti povećan na 20 odsto.

Opširnije...
 
Od januara 2013. godine, jedan uplatni račun, jedna poreska prijava
Vesti
sreda, 08 avgust 2012 14:12

Izvor: B92 / Beta

Beograd -- Pomoćnik direktora Poreske uprave Dejan Vidojević izjavio je da je broj poslodavaca koji u julu nisu uplaćivali poreze i doprinose smanjen za 10 odsto.

Vidojević je rekao da je za prvih mesec dana primene novog načina kontrole uplate poreza na zarade i doprinose, ukupno na račun poreza i doprinosa u julu uplaćeno 58,3 milijarde dinara, što je sedam odsto više nego u julu prošle godine.

Opširnije...
 
Od oktobra četiri veća poreza
Vesti
sreda, 08 avgust 2012 08:58

Izvor: B92

Beograd -- Od 1. oktobra četiri poreza u Srbiji biće povećana, najavila je u intervjuu za NIN-a Milica Bisić, savetnica za poreski sistem u Ministarstvu finansija.

"Gledaćemo da što manje podignemo poreze, ali je to neophodno da bismo smanjili ogroman deficit. PDV će verovatno biti povećan na 20 odsto, s tim što bi niža stopa ostala osam odsto. Porez na dobit će biti povećan sa 10 na 15 odsto “, rekla je Bisićeva.

Opširnije...
 
Veći porezi za bogate?
Vesti
ponedeljak, 06 avgust 2012 16:08

Izvor: RTS

Sadašnja poreska politika u Srbiji štiti bogate. Uvođenje progresivnog oporezivanja i izbalansiranija poreska politika mogli bi da budu put za izlazak iz krize.

Poreski sistem u Srbiji odgovara bogatima, po čemu nismo izuzetak od ostatka Evrope. Da stvari, ipak, počinju da se menjaju pokazuju i reči premijera Ivice Dačića koji kaže da je i u Srbiji došlo vreme da teret krize podnesu najimućniji.

Opširnije...
 
<< Početak < Prethodna 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Sledeća > Kraj >>

Strana 16 od 53
Joomla templates by a4joomla