Baner
Baner
Ukinuta taksa za dobijanje matičnog broja – osnivanje jeftinije za 2.140 dinara
Vesti
ponedeljak, 01 oktobar 2012 10:45

Izvor: Agencija za privredne registre

Agencija za privredne registre (APR) obaveštava korisnike da je Zakonom o izmenama Zakona o republičkim administrativnim taksama (Sl. Glasnik RS 93/2012) od 1. oktobra 2012. godine ukinuta taksa za dobijanje matičnog broja.

Opširnije...
 
Objašnjenje u vezi sa postupanjem obveznika PDV pri usklađivanju fiskalne kase zbog promene poreske stope PDV, sa aspekta Zakona o fiskalnim kasama
Vesti
nedelja, 30 septembar 2012 21:20

Izvor: Ministarstvo finansija i privrede

Ministar finansija i privrede dao je objašnjenje o postupanju u primeni nove stope u obračunu PDV, da poreski obveznici mogu samostalno da izvrše promenu poreske stope PDV.

Odredbom člana 4. tačka 21) Zakona o fiskalnim kasama („Službeni glasnik RS”, broj 135/04) propisano je, da fiskalna kasa mora da onemogući promenu specifikacije poreskih stopa od momenta formiranja prvog fiskalnog isečka u tekućem periodu do momenta izrade dnevnog izveštaja za tekući period.

Opširnije...
 
Od naredne godine počinje primena unakrasne procene imovine i prihoda
Vesti
četvrtak, 27 septembar 2012 14:00

Izvor: Ministarstvo finansija i privrede

Ministar finansija i privrede Mlađan Dinkić najavio je da bi građani i privreda, u naredne 3 godine, trebalo da dobiju modernizovanu i profesionalizovanu Poresku upravu. “Poreska uprava je kičma države i njena modernizacija je izuzetno važna za državu i javne finansije.

Od značajnih novina ministar je najavio da bi, od početka naredne godine, trebalo da počne primena unakrsne procene prihoda i imovine. Namera je, kako je naglasio, da se obuhvate pojedine grupe poreskih obveznika, a jedna od grupa čiji će materijalni prihodi biti preispitani, biće stečajni upravnici.

Opširnije...
 
Usvojene izmene poreskih zakona
Vesti
sreda, 26 septembar 2012 08:21

Izvor: Beta / B92

Beograd -- Akcize na dizel-gorivo biće od 1. oktobra povećane sa 37,07 na 42 dinara po litru, a na cigarete sa 33 na 43 dinara po paklici.

Kako je utvrđeno je izmenama Zakona o akcizama koje je danas usvojila Skupština Srbije, akcize na olovni benzin biće povećane na 55 dinara po litru, a na bezolovni benzin ostaće 49,6 dinara po litru, dok će akcize na tečni naftni gas biti povećane na 30 dinara po kilogramu.

Opširnije...
 
Potpisivanje Sporazuma o saradnji između Državne registracione komore Ruske Federacije i Agencije za privredne registre
Vesti
utorak, 25 septembar 2012 10:22

Izvor: APR

Na poziv Savezne budžetske ustanove „Državna registraciona komora u okviru Ministarstva pravde Ruske Federacije“, direktor Agencije za privredne registre Zvonko Obradović odlazi danas u Moskvu, gde će u četvrtak 27. septembra potpisati Sporazum o saradnji između Agencije za privredne registre Republike Srbije i Savezne budžetske ustanove „Državna registraciona komora u okviru Ministarstva pravde Ruske Federacije“.

Opširnije...
 
Zanatlije i preduzetnici ne moraju da „defiskalizuju“ fiskalne kase
Vesti
petak, 21 septembar 2012 20:38

Izvor: Ministarstvo finansija i privrede

Povodom učestalih pitanja zanatlija i preduzetnika o obavezi plaćanja tzv. „defiskalizacije“ fiskalnih kasa, Ministarstvo finansija i privrede obaveštava javnost da ovlašćenim serviserima ne moraju da plaćaju nikakve naknade za „defiskalizaciju“ kase. Takođe, zanatlije i preduzetnici nisu više u obavezi ni da poseduju terminal za daljinsko očitavanje formiranih dnevnih izveštaja iz fiskalne kase (GPRS terminal).

Opširnije...
 
Prilagođavanje novim fiskalnim obračunima PDV-a - U Srbiji ukupno 110.420 obveznika u sistemu PDV-a
Vesti
četvrtak, 20 septembar 2012 20:18

Izvor: Ministarstvo finansija i privrede

Ministarstvo finansija i privrede obaveštava poreske obveznike da će, shodno izmenama i dopunama Zakona o porezu na dodatu vrednost, koje treba da stupe na snagu od 1. oktobra 2012. godine, opšta stopa poreza na dodatu vrednost za oporezivi promet dobara i usluga biti povećana sa 18 na 20 odsto.

Poreski obveznici svoj poslovni sistem treba da prilagode novim fiskalnim obračunima PDV-a. Svi koji su u sistemu PDV-a, pozivaju se da se pripreme za primenu nove poreske stope.

Opširnije...
 
<< Početak < Prethodna 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Sledeća > Kraj >>

Strana 13 od 53
Joomla templates by a4joomla